perjantai 20. joulukuuta 2019

Aattelepa ite

Olen oppinut yhden asian ihmisistä: mitä epävarmemmalta henkilö kuulostaa, sitä todennäköisemmin kyse on älykkäästä yksilöstä (toki epävarmuus voi olla merkki muustakin). Varmoja mielipiteitä on niillä, jotka eivät katso asioita joka kantilta. Varmuus vetää ikävä kyllä puoleensa ja epävarmuus tekee asiantuntijoiden horinoista epäuskottavia.

Charles Bukowski on kuulemma kirjoittanut "The problem with the world is that intelligent people are full of doubts, while the stubid ones are full of confidence".

Koska nykyään on muodostettava mielipide kaikesta, testaan usein asioita Jope Ruonansuun opein: "Aattelepa ite omalle kohalles" ja näin monesti ratkeaa kenen taakse asettua ja miten toimia.

Tänään siis tukeuduin kahteen suureen ajattelijaan, suomalaiseen koomikkoon Jope Ruonansuuhun ja amerikkalaiseen kirjailijaan Charles Bukowskiin, joilla molemmilla on ollut ongelmia alkoholin käytön suhteen tai kuten eräs kollegani tapasi sanoa, heillä on esiintynyt taitamatonta alkoholinkäyttöä.





1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jope Ruonansuusta en tiedä, mutta ainakin Charles Bukowski osasi kääntää taitamattoman alkoholinkäyttönsä taitavasti kirjallisuudeksi, joka teki hänestä maailmankuulun.

Kuuluu silti varmaan niihin metodeihin, joita ei voi suositella kenellekään kirjailijan urasta haaveilevalle?