tiistai 1. joulukuuta 2020

Päässä kolisee

Asun porttikongin yläpuolella. Viime kesänä aukkoon asennettiin sähköportti, jota on sitten jatkuvasti korjailtu. 

Tänä aamuna portti alkoi aueta ja sulkeutua automaattisesti parinkymmenen sekunnin välein, josta aiheutui ärsyttävää kolinaa. Ymmärsin, että näinkin ihmistä voidaan kiduttaa. Ensin odotat kolinaa ja sitten se tulee ja sinua v-tuttaa. Ja sitten taas odotat ja lopulta päässäsi kolisee.  Jonkinlainen vesikidutuksen sivistyneempi versio.

Talossa on ikkunaremontti, jonka vuoksi portin molemmat puolet on avattu. Autot ja tarvikkeet lojuvat talon sisäpihalla. 

Ikkunamies liikehti auton tienoilla ja sain häneen hennon kontaktin.  Kysyin tarvitseeko portin molempien puolien olla auki, sillä tuolloin portin toinen osa sulkeutuu ja avautuu taukoamatta. Mies vastasi että ei. Kysyin voiko ne kenties sulkea (minulla ei ole munalukkoon avainta, lukko pitää toisen puolen kiinni) ja mies sanoi, että voi (mitä se akka kitisee, sitä se ei ääneen sanonut). Suljetko sen, kysyin ja hän vastasi joo, joo. Soitanko huoltomiehelle, johon hän, että ei, ei ja sitten poistui porraskäytävään, eikä mitään tapahtunut vaikka aikani odotin.

Soitin huoltomiehelle, joka sanoi, että kun porttiin on asennettu ne sähköt (ihanko totta!). En mää tiiä mitä sille voisi tehdä. No voisiko sen sulkea. No kun ikkunamiehet ovat pihalla, johon minä, että eivät kuulemma tarvitse siitä nyt kulkea... jne.

Ei kommentteja: