tiistai 9. huhtikuuta 2024

Burana, Nasolin ja Duact

Minulla on kamala nuha, silmät vuotavat ja aivastaessa ilmavirta heiluttaa verhoja ja kattolamput tippuvat lattialle. Lisäksi on vähän kurkkukipua, lämpöä olen mitannut peräti 37.4, yskää ei ole. Ensin käytin paperinenäliinat, sitten servietit ja siirryin juuri vessapaperiin. Lääkityksenä menee Burana, Nasolin ja Duact. Käytän nenäkannua: Huuhdellessa ei ensin tule mitään, sitten putoilee harvakseen vesitippoja ja viimeiseksi sieraimesta valuu ohuen ohut suolavesinoro. Haistelin tänä aamuna kahvipakettia: Hajuaisti on toistaiseksi tallella. Väsyttää.  Eikö olekin mielenkiintoista?

Kävin Ryhmäteatterissa katsomassa näytelmän Kalasatama, joka kertoo lesbokirjailijan kasvutarinan. Tarina on hauska ja liikuttava ja se loppui vapautuneeseen sateenkaarilipun heilutukseen ja yleisön seisoma-aplodeihin. Näytelmän on käsikirjoittanut Salla Viikka Tuuve Aron romaanin pohjalta ja sen on ohjannut Sini Pesonen ja pääosaa näyttelee hienosti Joanna Haartti. Santtu Karvonen on kamala lääkäri. Onko missään näytelmässä sympaattista lääkäriä? Näyttelijät vetävät useita rooleja.  Päähenkilön kirjailijanura jää melko vähälle käsittelylle, vaikka onhan se kustantamon juhla aika hauska. 

Hävettää. Näytelmää katsoessa tuli mieleen, että olen kysynyt miespuoliselta homoseksuaalilta ystävältä, että huolehtiihan hän sukupuolitautien ehkäisystä. Ei kai heteroiltakaan sellaista kysytä. Se oli sitä aikaa, jolloin HIV-infektioon ei ollut kunnon lääkitystä ja sitä pidettiin homojen tautina. Hän on ollut nykyään jo vuosia yhdessä samassa parisuhteessa. 

En ole koskaan nähnyt teatterikatsomossa yhtä paljon lyhythiuksisia farkkuihin ja kauluspaitaan pukeutuneita naisia. 

Tänään on pakko palauttaa pari kirjaston kirjaa ja ostaa jättipakkaus nenäliinoja ja vähän ruokaa. Jospa jonkun takin taskusta tai laukun pohjalta löytyisi edes yksi maski.

4 kommenttia:

Kikka L. kirjoitti...

Otan osaa tautiisi. En helposti sairastu flunssiin, mutta mies räki viime viikon ja kähisi puhuessaan ja nyt minä, vaikkemme toisiimme ole pisaroita pärskineetkään. Kituset karheat, niistää täytyy ja satunnainen yskä tulee kurkunpäästä. Tällaista on nyt liikkeellä, sanovat, ja joillakin pahempana versiona.
Uskoisin, että aika parantaa ja ellei, niin menen kähisemään henkilääkärini luokse.

Ruokahaluun ei myöskään ole vaikuttanut, syön, mitä eteeni tuodaan.

Ihana päästä tuollaisiin teattereihin tai esityksiin, olisipa mielenkiintoista nähdä!
Toipumista sinulle!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Eilen oli Metsossa Ei saa mennä ulos saunaiholla nostettu esiin Kannattaa lukea -hyllyyn. Otin ihan kännykuvan hyllystä 😊.
Ict-ukkelin sisko

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hieno homma! Nostavat aina joitakin kirjoja siihen hyllyyn ja minulla on se etu, että romaanini ovat siinä lähellä. Kiva kuulla, en ole nähnyt sellaista nostoa kuin ehkä kerran.