sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Ei todellakaan upeaa

Absolutely fabulous -sarja oli aikoinaan virkistävää katsottavaa: nainenkin voi olla törkeä, juoda itsensä humalaan ja harrastaa irtoseksiä. Lapsen ja vanhemman roolit käännettiin nurin: tytär oli äärijärkevä ja äiti tupakoitsija, huumeiden viihdekäyttäjä ja holtiton kuluttaja.

Ehkä aiheesta revittiin jo kaikki, sillä elokuva oli yllättäen niin huono kuin osasin odottaa. Se oli oikeastaan vähän surullinen vaikka se ei varmaankaan ollut tarkoitus. Patsy ei enää kelvannut vanhalle rikkaalle poikaystävälleen, sillä tämän kainalossa roikkui nuori kaunis nainen.

Absolutely fabulous -elokuva on velkaa klassikkoelokuvalle Piukat paikat, tässäkin leikittiin sukupuolella, mutta heikommalla tasolla.

Opin elokuvan arvioista uuden sanan: cameo-rooli (joku kuuluisuus esittää elokuvassa itseään). Niitä tässä filmissä riitti Stella McCartneysta Kate Mossiin. Osa heistä oli minulle tuikituntemattomia, sillä seuraan heikosti populaarikulttuuria.

Elokuvassa oli juonta sen verran, että sitä saattoi kutsua elokuvaksi. Sopi irtokarkkien syönnin motiiviksi. Jos olisi vielä saanut Bollingeria, jota valkokankaalla kitattiin jatkuvasti niin olisihan tämä menetellyt. Näyttelijöistä voi mainita Joanna Lumleyn, joka pelasti karismallaan sen mitä oli pelastettavissa.

Ei kommentteja: