keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Pesukone

Pistäydyin pikkuisen päivystämässä. Lääkärit istuivat ja tuijottivat koneitaan kun saavuin paikalle. Minuun kohdistui ainoastaan lääketieteen opiskelijan innokas kirkas katse.

Katsoin kotiin tultuani peiliin eivätkä silmäni välkkyneet kirkkaina vaan näyttivät kyynisen sameilta lätäköiltä.

Ehdin vuoden tauon jälkeen lääkärien kahvihuoneeseen Costa Ricasta ja kekseistä nauttimaan. Vanhempi mieskollega päivitteli nuoren erikoistuvan hoikkaa olemusta ja kysyi hänen painoaan (48 kiloa). Seuraavaksi hän pohti minkä painoiselta naiselta loppuvat kuukautiset. Ihmisessä pitää olla jotain vikaa jos hän painaa liikaa tai liian vähän ja varsinkin alipainoiselle asiasta kehdataan huomauttaa (minäkin olen joskus tehnyt niin, anteeksi).

Pesukoneeni hajosi. Ennakoivia oireita oli esiintynyt jo jonkin aikaa, mutta en halunnut niitä huomata. Nyt digitaalisessa näytössä vilkkui F-12, eikä mitään tapahtunut. Kone ei ottanut vettä, ei pyörinyt, ei metelöinyt, ei tärissyt. Jouduin siirtämään likaiset vaatteet takaisin likavaatekoriin.

Inhoan rikkoutuvia kodinkoneita. Koskaan et tiedä kannattaako kone korjata vaikka toisaalta tuntuu, että jo ekologisestikin se olisi järkevää. Sitä paitsi koneiden rassaaminen työllistää korjaajat. Kuitenkin tulee paranoidinen olo, että minua huijataan ja rahastetaan liikaa.

Ensi viikolla lupasivat tulla. Tässä tilanteessa kuulemma priorisoidaan kylmäkoneet vaikka mielestäni minun pesukoneeni on se kaikkein tärkein.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Totta puhut. Jos ihminen ei ole ns. keskikokoinen ja mielellään vielä näkymätön, on joillakin omasta mielestään oikeus kauhistella asialla. Ei todellakaan tunnu mukavalta kuulla huomautuksia omasta koostaan, varsinkin kun se ei ole millään tavalla "oma valinta". Mitä ihmeen merkitystä sillä on muille ihmisille minkä kokoinen olet, sekö on tärkeintä? Inhoan yli kaiken lausetta "mikäs sun on ollessa kun olet noin laiha". Olen kuullut sen aikuisen elämäni aikana liian monta kertaa. Vaikka ei läskit paina on laihuudelle syy joka painaa ja paljon painaakin.
Jokainen voisi miettiä ennenkuin päästää suustaan mitään toisen kokoon tai ulkonäköön kohdistuvaa. Kiitos että otit asian puheeksi!

Kesäterkuin Tyhjähousu