torstai 27. heinäkuuta 2017

Good hair day

Asuimme Tukholmassa Östermalmilla, jonka asukkaat näyttävät purjehdusreissulta kadulle hypänneiltä,  kauniisti päivettyneiltä ja rennoilta. Heidät olisi voinut nostaa suoraan Allsång på Skansen- ohjelman lavalle laulamaan ja hymyilemään.

En ollut aiemmin käynyt Moderna museetissa. Näytteillä olivat omat hienot kokoelmat, Marie-Louise Ekmanin retrospektiivi ja näyttely arkkitehti Joseph Frankin töistä.

Ekmanin kuvat ovat sarjakuvamaisia, leikkisiä ja rohkeita. Taiteilijaa googlatessani huomasin, että nainen on ollut Kuninkaallisen draamateatterin johtaja! Aikaansaapa nainen. Teoksia oli paljon, saattaisi sanoa jopa liikaa ja kuvissa lukuisia yksityiskohtia, joita olisi pitänyt katsoa tarkemmin, mutta ei vaan jaksanut.

Fotografiska museet on hieno laaja valokuvamuseo ihan lähellä Viking Linen terminaalia. Tarjolla oli vanhempaa valokuvataidetta (Irving Pennin taiteilijakuvia, muotikuvia ja monia muita), hyvin uutta (Akseli Valmusen menestynyt kuvasarja koiranpennun kloonaamisesta) ja paljon hevosaiheisia kuvia.

Magnus Wennmanin ja Erik Wimanin kuvat itäisestä Afrikasta saivat minut huonovointiseksi. Filmi lapsista, jotka tappavat rotan ateriakseen muistutti siitä, ettei kehno lomasää ole kuitenkaan kovin merkittävä murhe ihmisen elämässä.

Hotellihuoneemme seinälle oli nikkaroitu puinen teline, jossa roikkui puntteja, joten ei ollut pelkoa lihaskunnon äkillisestä romahtamisesta.


2 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Tuolta kaunottarelta puuttuu pallohame, sopisi kampauksen fiftarityyliin.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Käyn aina Fotografiskassa silloin harvoin kun käyn Tukholmassa. En ole koskaan pettynyt toisin kuin Kiasmassa, jossa petyn lähes aina.
Tuo heppa - oj, tulee mieleen Solsidan-sarjan sliipattu pariskunta Mickan och Fredde