torstai 4. tammikuuta 2024

Juhlat

Luin jostakin, että kirjoittamispakko liittyy imeväisiässä vastaanotetun huomion  ja rakkauden vajaukseen  (tästä puuttuu viite ihan kuten Lauri Törhösen väitöskirjasta).  Olen  etsinyt huomiota ja rakkautta pitämällä blogia, tekemällä väitöskirjan, kirjoittamalla kaksi romaania ja yhden lastenkirjan.  Olen yrittänyt miellyttää ihmisiä, jotka eivät pidä minusta. Olisihan elämä helpompaa ilman moista tarvetta. Mikään ei riitä, sillä eihän rakkautta saa koskaan tarpeeksi.

Iltalehdet seuraavat julkisten henkilöiden Insta-päivityksiä ja kirjoittavat niiden pohjalta juttuja.  Onkohan lehtiin palkattu vakituisia someseuraajia. Hommaa voi tehdä kotikonttorista käsin.

Iltalehdet kirjoittivat  Jorma Uotisen uuden vuoden juhlista ihan vaan vieraiden päivitysten perusteella. Toki minäkin seuraan Instassa Jorma Uotista, Sami Sykköä ja Atte Kilpistä (kaikki osallisuivat kyseisiin partyihin). Uotisen pirskeissä tarjottiin samppanjahernekeittoa samppanjakermalla. Illan isäntä tarjoili vihreitä kuulia hopeiselta vadilta (en tosin tiedä oliko tarjoiluastia hopeaa vai terästä).  Miten arkisia marmeladit ovatkaan rasiassaan ja miten ylelliseksi ne muuttuvat oikein tarjoiltuina. Vadilla lillui maltillinen määrä makeisia ja illan isäntä kulki vieraiden joukossa vatia ojennellen. 

Haluan järjestää samanlaiset juhlat! Nekin jatkuisivat aamuun saakka. Vihreät kuulat ja soppa onnistuisivat. Tässä on vain yksi pieni ongelma, olen kovin iltauninen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joskus jurakaudella toimittajan työpäivä alkoi poliisi- ja palolaitoksille soittamalla. Seurapiiritoimittajat saattoivat pirauttaa luottojulkimoilleen, jos nämä eivät olleet jo valmiiksi puhelinlangoilla kertomassa, mitä uutta jännää heille tänään kuuluu.

Nyt kun kaikki mahdolliset tahot hoitavat viestintänsä sosiaalisen median kanavissa ihan itse, toimittajienkaan ei tarvitse enää varsinaisesti nähdä vaivaa. Riittää, että poimii parhaat päältä instasta, äksästä, tiktokista tai mitä fiidiä nyt kukakin sattuu seuraamaan. On niitä uutistoimistojakin kuulemma vielä olemassa. Kuinka sankka seuraajien joukko mahtaa olla esimerkiksi STT:llä? Pärjääkö Jorma Uotiselle ollenkaan?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Instassa STT:tä seuraa 599 henkilöä (aloitin seuraamisen, joten luku on kai tällä hetkellä 600), Jorma Uotisella on 42,8 tuhatta seuraajaa. Uotinen seuraa 140 henkilöä.