lauantai 3. helmikuuta 2024

Ei voi mitään

Kävin aamulla uimahallissa, jossa vesijumppasin video-ohjauksessa. Kuulostaa siltä, kuin joku olisi ohjannut minua kaukosäätimellä, mutta ei sentään. Ruutu on kiinnitetty vesijuoksuradan maaliin ja minusta vaikuttaa siltä, että me harvat jumppaajat ärsytämme muutamia juoksijoita, joiden elintilasta olemme anastaneet pienen kaistaleen. Kokeilkaapa reipasta vai oliko se tehokasta vai vetävää keskivartalojumppaa, vaikuttaa nimittäin hyödylliseltä. 

Palasin kotiin Amurin Helmi -kahvilan kautta. Elämässäni on meneillään vaihe, jossa tekee mieli syödä laskiaispullia, Runebergin torttuja ja irtokarkkeja jatkuvasti. Se on tämmöistä nyt. Ei voi mitään.

Luin irlantilaisen Maggie O'Farrellin romaanin Käsi jota kerran pitelin. Romaanissa esiintyy suomalaistaustainen henkilö, jonka nimi on Elina Vilkuna. Elina on syntynyt Nauvossa. Hänen pukeutumistaan mainitaan kummalliseksi ja hän on taidemaalari.

Näin unta, jossa kiersin sisätautiosaston potilaita. Siellä työskenteli nuoria lääkäreitä, jotka olivat teettäneet kuumeilevalle potilaalle kaikki kalliit tutkimukset ja ihan turhaan. Potilas sanoi, että hänen haju- ja makuaistinsa ovat kadonneet. Hihkaisin polleana ja itsevarmana "Teillä on myyräkuume!" Jokainen Seiskaa, Aamulehteä tai Karjalaista lukenut, netissä riidellyt tai naapurin miehen kanssa keskustellut tietää, että haju- ja makuaistin katoaminen liittyy koronavirusinfektioon eikä myyräkuumeeseen.

Toivoisin, että Pekka Haavistosta tulisi presidentti. Eihän tämä siltä näytä, mutta voisiko tapahtua ihme. Auttaisiko rukoileminen tai taikojen tekeminen. Ehkä tarvitaan molempia ja tietysti hurjan paljon ääniä.

8 kommenttia:

Toini kirjoitti...

Samaa mieltä edelleenkin Haavistosta. Voisin tosiaan vaikka rukoillakin jos se vähääkään auttaisi. Olen ollut sitä mieltä jo kauan aikaa ja mitä enemmän kuuntelen ja katselen vaalikeskusteluja ym. asiaan liittyvää, kantani vain vahvistuu.

Anonyymi kirjoitti...

mielipidettä toivottaan.
millä leipomolla on parhain laskiaispulla?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Voi, en osaa sanoa, kenellä olisi se paras laskiaispulla. Tallipihan laskiaispulla oli ainakin pettymys. Fazerin kahvilassa oli aika hyvä, mutta se olikin ensimmäinen, jonka söin. Ainakin aiemmin Pyynikin munkkikahvilasta sai hyviä, nyt en ole testannut. Ikävä kyllä vegaanisia on harvoin tarjolla, joten olen syönyt niitä tavallisia. Olen hilloihmisiä, mutta menee se mantelimassakin. Nutella ei käy.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hyvä Toini!

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä rukoukset kannattaisi kohdistaa ennemminkin maamme sisäpoliittiseen tilanteeseen?

Presidentin henkilöllä nyt ei ole suurtakaan väliä ja moniko (itsenäisyyspäivän tv-vastaanottoa ja uuden vuoden puhetta lukuun ottamatta) edes huomaisi, vaikka koko instituutioita ei olisi olemassakaan?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos,informaatiosta.
t.laskiaispulla

Anonyymi kirjoitti...

Mitä jos 500 000 suomalaista rukoilee että Stubb voittaa? Kumpi puoli voittaa? USAssa noin 100 000 000 rukoilee että Trump voittaa. Saas nahdä kuka siellä voittaa. Henkilökohtaisesti toivon että Trump ei voita.
t. AuvoT

Heidi Mäkinen kirjoitti...

En ollut ihan tosissani muussa kuin siinä, että toivon Haaviston olevan tuleva presidentti, mutta pelkään pahoin, ettei niin käy.