perjantai 17. huhtikuuta 2009

Heijastavat pinnat

Elämäni on ollut aika hektistä Olin esiintymiskoulutuksessa, jossa luennoi mm. Markku Pölönen. Hän sanoi, että maalaiset eivät ole niin tietoisia itsestään, koska ei ole niin paljon heijastavia pintoja. Vaistomaisesti tulee vilkaistua kuvajaistaan näyteikkunasta ja kaikkialla olevista peileistä. Viikon mökkireissun hienoin puoli on se, että ainoastaan saunan kamarissa on pieni peili. On vapauttavaa unohtaa hetkeksi oma pärstänsä. Vanhan ajan valokuvissa ihmiset poseeraavat vakavina, nykyään jo pikkulapsetkin osaavat irvistellä kuvissa. Isovanhempieni hääkuvassa morsiuspari katsoo kameraa surkean näköisenä. Nykyään noita ilmeitä näkee vain hautajaiskuvissa.

Oli siellä muitakin "opettajia", parhaasta päästä oli sympaattinen näyttelijä ja juontaja Jani Toivola. Opin, että mokaaminen on hyvä asia. Tekevälle sattuu.

Eilen päivystin. Tänään alkoi tutkimusvapaa, jossa on paljon matkustamista ja monenlaista työtä. Saan kuitenkin hetken katsella ikkunasta ja miettiä päivän aktiviteetteja ja levätä rutiineista.

Ei kommentteja: