torstai 30. huhtikuuta 2009

Hyvä itsetunto myynnissä

Joillakin kanssaihmisillä on erinomainen itsetunto. He eivät kärvistele huonommuudentunteissa eivätkä syyllisyydessä. Voitaisiinko perustaa sellainen pankki, josta voisi käydä lainaamassa hyvän itsetunnon vaikkapa pariksi viikoksi. Olisi mukavaa tepastella hyvällä itsetunnolla varustettuna. Olen kirjoittanut toisen kolumnini yhteen ammattijulkaisuun ja odottelen julkaisua häpeänsekaisella jännityksellä. Yleensä kukaan ei kommentoi mitään, joten olen epävarma olenko mokannut pahasti. Tyttäreni ja yksi ystäväni ovat lukeneet tuotoksen etukäteen, kyseinen julkaisu ei puutu tekstiin mitenkään. Tuntuu siltä kuin teksti muuttaisi muotoaan kun se julkaistaan. Siitä tulee muiden omaisuutta ja heillä on oikeus kritisoida sitä.

5 kommenttia:

vappu kirjoitti...

Se on hyvä, niin kuin kaikki muukin kirjoittamasi.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos. Tällä sai sen hyvän itsetunnon vuorokaudeksi. Tai onko sellainen hyvä itsetunto, joka tarvitsee jatkuvaa vahvistamista. Sain siis huonon itsetunnon väliaikaisen keinotekoisen kohotuksen. Kiitos joka tapauksessa.

Noinen kirjoitti...

Jo oikeasti on itsetunto-ongelmia niin kannattaa lukea Mia Törnblom - Itsetunto Nyt! Auttoi minua:)

Arjaanneli kirjoitti...

Höpsis! Itsetunto ei ole sitä, mitä muut sinusta ajattelevat. Sinähän olet tehnyt tekstisi omana hienona itsenäsi. Silloin altistat itsesi myös arvostelulle, joka välttämättä ei ole mielesi mukaista, mutta ei myöskään sinua vastaan.
Se miten siihen itse suhtaudut on tärkeintä!
Sinähän kirjoitat loistavasti, joten miksi moinen huoli?

pera kirjoitti...

Heippa. Neekerilehden kirjoitus oli hyvä,ammatimaisen oloinen kolumni, mutta nämä blogin lyhyet "yksi ajatus kerrallaan" tekstit ovat parempia ja kirjailijan oma ääni huhuilee näissä selvemmin.
Täytyy kyllä myöntää että että sellainen hyvä itsetunto että on tyytyväinen kaikkeen tekemiseensä riippumatta sen objektiivisesta hyvyydestä olisi "ihan kiva" itselle, ei välttämättä ympäristölle ;-)