keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Majava vai orava

Perjantai iltana raahaudumme junaan. Nukuttaa jo ennen matkalle lähtöä. Junaan pakkautuu perheitä suksineen. Istumme alapetillä ja juomme pienet tujaukset portviiniä. Pienessä hytissä on vaikea liikkua. Vaihdan yöpuvun yläpetillä, vaikea saada farkkuja jalasta. Yön pyörin kapealla pedillä, katson kelloa tunnin välein.

Rovaniemellä on synttärisankari vastassa. Yksi vieraista on nukkunut ulkona porontaljojen päällä makuupussissa. Kehuu, ettei krapulaa tästä syystä ole. Osuutensa lienee jo aamusta nautituilla juomilla. Kukaan ei ollut huolestunut hänen voinnistaan. Sanoivat laittaneensa oven lukkoon, että pysyy ulkotiloissa. Muut mökillä yöpyneet vieraat vaikuttavat pirteitä ja hyvävointisilta.

Teemme moottorikelkkareissun. Istun sankarin kyydissä. Hänellä on päällään lahjaksi antamamme untuvatakki. Näemme karhun jäljet. Näin ainakin väittävät. Mökillä päivänsankari haluaa välttämättä kokeilla lahjaksi saamaansa haulikkoa. Joku on piilottanut panokset. Yksi annetaan hänelle ja hän pamauttaa kohti taivasta.

Kilpailemme eläinten jälkien tunnistamisessa. Laitan ensimmäiseksi majavan, on kyse oravasta. Kaikkea ei voi hallita. Ruokaa tarjoillaan telttakatoksessa; kylmäsavuporoa, kalaa, lapinrieskaa, porokeittoa ja lettuja. Kaksi vieraista lähtee moottorilekkailemaan ja kelkkailee päin mäntyä. Toinen hyppää kyydistä ennen törmäystä, toinen ei. Polvet ovat ruvella ja leuassa haava.

Yövyimme hotellissa Rovaniemellä. Junassa katsoin Hair musikaalin. Mahtavan nostalgista.

Ei kommentteja: