maanantai 14. kesäkuuta 2010

Full Scottish Breakfast ja haggista


6.6.2010

Lähdemme Pirkkalasta Ryanairin lennolla Edinburghiin. Seurakseni on uhrautunut vanha ystävä. Koneessa pääsee vielä ilmaiseksi vessaan. Mietin miten tuleva maksullisuus toteutetaan. Jos ovessa on kolikolla toimiva lukko avaa edellinen aina seuraavalle oven eikä hynää firmalle kerry. Ehdotan vessamummoa, sellaista, joita näkee Venäjällä ja etelänmailla ravintoloiden vessoissa. Mummo istuisi jakkaralla ja jakelisi WC-paperin paloja. Vieressä olisi teevati kolikoita varten. Mummo aina pyyhkäisisi pöntönreunan asiakkaiden välillä, hygieenistä. Mummo vie yhden asiakaspaikan, siihen on ratkaisuna se, että mummo köytetään vessanpönttöön nousun ja laskun ajaksi.

7.6.

Meille tulee tutuksi ilmiö nimeltään "Full Scottish Breakfast". Kun on viikon nauttinut sitä alkaa suunnitella vegaanin elämää.

Tutustumme innoissamme Edinburghin linnaan, sittemmin ilmenee,että noita linnoja on joka kylässä ja ne ovat oikeastaan kauneimmillaan kauempaa katsottuna, sitäpaitsi tuolloin säästää 10 puntaa ja voi ostaa vaikka oluen.

Kiipeämme kirjailija Scottin monumenttiin: 287 porrasta. Mistä tulee turistin vimma kiivetä kaikkiin korkeisiin paikkoihin?

Syön kananmaksapateeta. En halua enää koskaan nauttia tuota ruokalajia. Päällä on paksu kova rasvakerros. Nautitaan kylmänä keksien kera.

8.6.

Matkustamme junalla Stirling-nimiselle paikkakunnalle. Siellä on linna, maksaa 10 puntaa. Bed and Breakfast paikkamme on upea, huonekorkeus on varmaan 4 metriä, kylpyhuone on suuri. Isäntämme on erittäin ystävällinen. Hän kertoo missä pikkukaupungin klubit sijaitsevat ja miten pääsemme yöllä sisälle. Olemme peteissämme klo 9 p.m.

9.6.

Siirrymme Ballochiin. Risteilemme kaksi tuntia Loch Lomondilla ja näemme hotellin, jossa on yöpynyt Michael Jackson. Käsittämättömiä puistoja ja linna. Syömme illalliseksi Fish and Chips annoksen.

10.6.

Glasgowe on suttuisempi kaupunki kuin Edinburgh. Halvan hotellin ikkunasta näkyy tiiliseniä, seinä on 10 cm päässä ikkunasta. On mahdotonta päätellä minkälainen ilma on. Sitä ei muuten pysty päättelemään ihmisten vaatetuksesta, osa paikallisista on sortseissa vaikka tuulee koleasti ja mättää vettä. Lapsilla on niin vähän päällä, että Suomessa moinen riittäisi huostaanoton syyksi.

11.6.

Käymme aamulla GoMa-taidemuseossa, videotaidetta ja muuta modernia.

Takaisin Edinburghiin. Junat ovat mukavia, väljiä ja hyvin aikataulussa. Kiipeämme hiki otsassa Arthur Seatille. Siellä tuulee ja näkee kauas. Lähellä on kuninkaallisten residenssi Holyrood house. Kyllä kelpaa. Siellä myydään postikortteja kuninkaallisista.

Syön Pubissa Haggista Whiskykermakastikkeella, alla on peruna- ja turnipsimuusia. Läjään von veikeästi upotettu kaksi keksiä, ruoka näyttää mikkihiiren päältä. Vessan kortsuautomaatissa myydään viskin makuisia ehkäisyvälineitä.

12.-13.6.

Turisteille on tarjolla kaikkea mahdollista ruutukuosillista. Illalla kaupunki on täynnä humalaisia polttariporukoita. Käymme vielä aamulla taidemuseossa.

Se on suoritettu.

7 kommenttia:

S kirjoitti...

Ihan paras matkaraportti!!!!

Rooibos kirjoitti...

Oijoijoi, kyllä käy katteeks :)! Etenkin sitä aamiaista, silläkin uhalla, että jos sellaisen söisin, varmaan kuolisin närästykseen ;).

Lasse kirjoitti...

Näin uuden blogimerkinnän otsikon. Tuli nälkä. Söin salaattia blogin lukemisen ajan.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Haggista myytiin säilykepurkeissa...

Suvi kirjoitti...

Oliko teillä joku kiertolippu juniin? Vai ostitteko aina yhden matkan? Junakiertely kiinnostais, kun vasemmalla ajaminen ei kiinnosta yhtään.

Lasse kirjoitti...

Haggista myytiin säilykepurkeissa...

Ostin viime Englannin-matkalta puolivalmistesäilykepurkin, jossa on steak and kidney pie. On vielä syömättä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ei ollut kiertolippua,ostimme matkan kerrallaan. Matkat ovat halvempia kun ei ole ruuhka-aika. Raideverkosto ei taida olla kovin tiheä.

Steak and kidney pie purkin voi syödä jos tulee ydinlaskeuma tai joku luonnonkatastrofi.