tiistai 29. kesäkuuta 2010

Hauskanpidon uhrit

Varastin tämän aiheen ystäväni laadukkasta yleisöltä suljetusta blogista. Kehitin sitä toki omaan suuntaani.

Joka vuosi lasketaan Juhannuksen kuolonuhreja. Aiemmin keskityttiin hukkuneisiin, kaveriporukassa aina veikkasimmekin hukkuneiden lukumäärää. Nyt juhlintaan liittyvien kuolintapojen määrää on lisätty, saadaan näyttävämpiä otsikoita. Juhannus vaati 23 kuolonuhria. Mukaan on lisätty juoppotappeluissa kuolleet ja liikenneonnettomuuden uhrit. Yhden tapon taustalla oli riita viinapullon omistussuhteista. Tulee sellainen olo ikäänkuin kuolintapaukset olisivat rangaistuksia hauskanpidosta.

Miksi lokakuun ensimmäisen tiistain kuolonuhreja uutisoida näyttävästi? Juupajoella vanhaemäntä liukastui pihapolulla sunnuntaina ja kuoli terveyskeskuksen vuodeosastolla keuhkokuumeeseen tiistaina. Kalliossa yksiössä syntyi riita kaljatölkistä, mies löi toista puukolla kuolettavasti. Peräänajossa loukkaantui lievästi nuori mies Jämsässä, niskakipu johti enenaikaiseen eläköitymiseen. Noin esimerkinomaisesti.

3 kommenttia:

jarna kirjoitti...

Hyvin sanottu!

jorma kirjoitti...

Niin, asiaa voi tietysti tarkastella myös matemaattisesti. Juhannuksen kolmena päivänä 23 menehtynyttä tekee 7.666666..../päivä. Vuodessa 2798 vainajaa. Johtopäätös onkin päinvastainen. Ruumiita tulee Jussina arkea vähemmän. Kukaan ei kuole luonnollista kuolemaa. Ehdotankin lööppeihin uutisia tyyliin: "Kossu ja makkara vähensivät kuolemia tänäkin Juhannuksena" tai Rankka juhlinta pelasti kymmeniä Hämeessä" tai "Sosiaali- ja terveysministeriön jakamat ilmaisviinat pelastivat satoja"

Kaisa kirjoitti...

Ihan lyhyt kartoitus paljasti tuttavapiiristäni kolme porukkaa joissa juhannuskalmojen määrää oli veikkailtu.

Vähän kun tosi-tv kehittyy niin tästä tulee loton ja itsenäisyyspäivän kättelyn veroinen erityisarvonta!