tiistai 18. elokuuta 2020

av, yv, mmm

Olen seurannut erästä Facen kierrätysryhmää, josta voi ostaa käytetyn auton hintaisen käsilaukun tai XS-kokoisia kolttuja, joista monissa roikkuu vielä kaupan hintalappu. 

En ole ehtinyt iskeä kiinni tuotteisiin, sillä en tiennyt, että kommenttikenttään pitää nopeasti kirjoittaa av, joka kuulemma tarkoittaa alustavaa varausta. Tai sitten käytetään lyhennettä yv (yksityisviesti), toisinaan nämä molemmat yhdistetään tähän tapaan: av, yv tai av, yv Chanelin laukku. "Ostan" menee kuulemma av:n ja yv:n ohitse.

Jos tuote on myynnissä myös muualla voit lisätä ilmoitukseen lyhenteen mmm. Jos joku ehtii naputtaa av niin naputa jono ja jos jono on pitkä, epätoivo jono. Tässä tapauksessa sanat kirjoitetaan näköjään erikseen.

Seurasin viereisen pöydän nuorten naisten kiivaasti kommunikoivaa porukkaa. He päivittelivät erilaisia asioita toistelemalla mantraa "Oh, my God", jonka lyhenne on muuten omg.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lyhenne OMG taisi vakiintua tekstiin (ja puheeseen) 1990-luvulla kännyköiden yleistyessä. On päässyt jo sekä Oxfordin että Cambridgen sanakirjoihinkin. Aikoinani interreilatessani opin, että aika moni natiivi sanookin itse asiassa "oh, my gosh". Koulussa opetettiin(!) korrektisti "oh, my goodness".

Ensimmäinen kirjallinen referenssi OMG:sta on vuodelta 1917, Winston Churchille osoitetusta kirjeestä. Kirjeen voi lukea netistä - kuten kaiken muunkin tuikitärkeän tiedon.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Aina oppii uutta. 90-luku oli niin kiireinen, että meni omg ihan ohi.