maanantai 10. elokuuta 2020

Ei saa yskiä

Aamulla herätessäni testaan itseäni, tuntuuko kuumeiselta, yskittääkö, kolottaako, toimiiko hajuaisti, miten on vatsan laita, vuotaako nenä ja onko se tukkoinen. Kulkeeko henki vaivattomasti. Millainen on yleisvointi.  Kun tämä koronatestaus on käyty läpi voin aloittaa päivän aktiviteetit. 

Kun ajattelenkin, ettei saa yskiä, niin alkaa köhityttää. Joskus puhuttiin virkayskästä. Se  määritellään tarpeettomaksi yskimiseksi tai kurkun selvittelemiseksi. Yskimisellä saa tilaa ympärilleen, mutta ei se ole silti suositeltavaa. 

En ole lapsena saanut erityistä sympatiaa sairastamisella vaan reippaudella, joten sairastaminen on ollut turhaa. Kun kärsin flunssasta, isälläni oli tapana sanoa "Kunhan ei minnuun tartu". Kuulostaa ehkä kylmältä tähän kirjoitettuna, mutta näin jälkeenpäin se huvittaa vähän samaan tapaan kuin varhaiset Kaurismäen elokuvat.

Viikonloppureissulla havahduin ihan hetkeksi tunteeseen, ettei minua stressaa. Sellainen hetki on oudon kevyt ja lyhyt kuin perhosen siiven kosketus, silmänräpäys tai uloshengitys.


Ei kommentteja: