sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Turkkilainen parturi

Lähikauppamatkalleni on ilmaantunut liike, jonka kyltissä lukee "Turkkilainen parturi". Firma maimostaa hiustenleikkuuta 15 eurolla. Suurista näyteikkunoista näkyy vähän kulahtaneet kalusteet ja vanhahtava jalallinen hiustenkuivaaja. Surusilmäinen turkkilainen mies istuu tiskin takana. Asiakkaita en ole koskaan nähnyt. Minua säälittää tuo mies. Olen suositellut miespuoleisille tuttavilleni vaihteeksi turkkilaista hiustenleikkuuta, mutta asia ei ole herättänyt suurempaa kiinnostusta. Kaupassa käynti on muodostunut hankalaksi, en halua nähdä noita surullisia silmiä. Välttääkseni tuon surkean näyn, minun on kuljettava liikkeen ohi pää kummallisesti kenossa tai mentävä kauemmaksi ostoksille. Näky on jokatapauksessa jäänyt pysyvästi verkkokalvoilleni.

6 kommenttia:

liibalaaba kirjoitti...

Luulen että jos tää parturi sijaitsisi Helsingissä, ajautuisin sinne seuraavan kerran. Vaikka minulla onkin ollut vakkariparturi jo vuosia.
Ihan vaan tän jutun takia. Plus hieman herännyttä empatiaa ja sympatiaa miestä kohtaan. :)

S kirjoitti...

Eräässä Helsinkiläisessä lähiössä oli turkkilainen sekatarvikekauppa. Sielläkään en nähnyt koskaan kauppaan mennessäni asiakkaita. Mies istui aina yksin tiskin takana. Nyttemmin kauppa on muuttanut pois.

Ulkolainen tulee tänne ja yrittää. Surkeaa että käy näin. Turkkilaisella parturilla olisi saattanut kotimaassaan olla vaikka kuinka suksee.

ii kirjoitti...

Minä käyn aina Turkkilaisissa kaupoissa Helsingissä, sieltä saa monen moista mitä muista kaupoista ei löydy. Mutta hassua, että parturia mainostetaan turkkilaisena parturina, ellei parturi satu olemaan alueella, johon on muuttanut paljon turkkilaisia? Meidän kulmilla saattaisi menestyäkin!

Anne Mölsä kirjoitti...

Ystäväni meni kerran Helsingissä turkkilaiseen parturiin ja kysyi, onko tiettynä päivänä vapaita aikoja. Parturi oikaisi ryhtinsä, otti varauskirjan ja alkoi selailla sen tyhjiä sivuja. Oikean päivän kohdalla hän kohotti kulmiaan. "Ahaa, sattuupa olemaan."

Ystäväni sai hiustenleikkuun ja neuvon, että kannattaa käyttää runsaasti geeliä, sillä "kuivat hiukset" eivät näytä miehellä hyvältä.

Lasse kirjoitti...

Taisinpa juuri hetki sitten tulla 3-vuotiaan poikani kanssa hiustenleikkuusta kyseisestä puljusta. Piti googlata 'turkkilainen parturi' jotta löytäisin mahdollisen puhelinnumeron tulevaisuutta varten ja törmäsin tähän blogimerkintään. Suositeltava paikka yhtä kaikki, ollaan kerran aikaisemminkin oltu siellä. Ja ainakin tällä viikolla on asiakkaita näkynyt (ei to eikä pe päästy kävellen suoraan leikkuuseen), tänäänkin oli asiakas meitä ennen ja heti jälkeen uusi.

Nimetön kirjoitti...

Tämä puhe 'surullisesta miehestä' kuulostaa oudolta. Helsingin metrossa 90% ihmisistä näyttää surullisilta...