sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Ylinainen

Luin uusimmasta Kodin kuvalehdestä naisesta, joka asuu Tuusulasssa, on kolmen lapsen äiti, kunnanvaltuutettu ja toimii Jyväskylän yliopiston sosiologian professorina. Luonnollisesti naisella oli lukuisia luottamustoimia. Nainen oli nuorehko ja kauniisti meikattu. Pari vikaa tahrattomassa ylinaisessa on, hän ostaa erilaisia kodinhoitopalveluita ja syöttää lapsille einesruokia. Naisen aviomies on tietysti kiireinen paljon matkustava johtaja. Lopussa vielä todettiin, että naisella on musta vyö judossa. Kuva ei ole vielä täydellinen, ehdotan, että nainen alkaisi tehdä itse joululahjat koko suvulle, osallistuisi SPR:n ystävätoimintaan, harrastaisi kukkien sidontaa, flamenkotanssia, tekisi sienisäilykkeitä ja pääsiäisenä valmistaisi aina itse mämmiä koko naapuristolle.

Väitöskirjaohjaajani on myös noita ylinaisia, neljän lapsen äiti, dosentti, joka tekee itse kaikki vaatteensa,kerää marjat ja sienet ja sukkuloi väliajat lentokoneella ympäri maailmaa.

Katsoin eilen Teemalta elokuvan "Uskollinen puutarhuri". Elokuva antoi lääkefirmoista varsin julman kuvan. Bisnestähän se lääkkeiden valmistaminen on. Tällainen paatunut henkilö itkeä tihrusti elokuvaa katsellessa. Ralph Fiennes onnistuu aina näyttämään hyvältä sekä puvussa että likaisena ja ryytyneenä repaleisissa vaatteissa.

1 kommentti:

Krisu kirjoitti...

Kun esikoispoikani syntyi 14 vuotta sitten luulin, että äitiyslomalla kavellään vaunuja lykkien kahvilasta toiseen kavereita tapaillen. Se totuus oli aivan toinen, lapsi oli vaiti vain tissi suussa! Kyllä mä ihmettelin neljän aikaan iltapäivällä kylpytakissa hampaat pesemättöminä keittiössä leipää hamuten kaveri tississä kiinni, että millon mä ehdin edes pukea. Niin, ja ne äitiyslomalla siinä sivussa väitöskirjoja tekevät ovat edelleen mielestäni valehtelijoita! :D Mullahan oli sitten parin vuoden päästä kolme yhtä aikaa vaipoissa...
Onneksi nauhoitin tuon Puutarhurin, on jotain katsottavaa, kun tästä ehdin.