maanantai 25. tammikuuta 2010

Hienoa olla nainen

Naisen ei tarvitse käyttää fyysistä voimaa. Ei tarvitse mennä armeijaan, eikä osallistua poikien urheilutunneille. Koulussa huhuttiin, että poikien jumppaopen käteen oli tatuoitu natsimerkki.Ei tarvitse kiinnostua urheilusta mennäkseen normaalista, toisaalta saa olla innostunut siitä. Naisella on enemmän vaihtoehtoja.

Naisen sielu on usein monimutkaisempi kuin miehen. Nainen saa olla heikko ja tällä iällä myös vahva.

Naisen ei tarvitse osoittaa sukupuolista kyvykkyyttä hautaan saakka vaikka pillerien voimalla. Nainen voi kuitenkin nauttia kehostaan fertiilin iän jälkeenkin. Nainen ei voi saada lapsia vanhalla iälllä.

Naiseus on tuonut mahdollisuuden raskauteen. Se oli niin uskomattoman hienoa. Kuin odottaisi haaveiden matkaa, ei vielä tiedä mitä vastoinkäymisiä on edessä. Synnyttäminen oli upeaa. Olin siinä vahva ja hyvä. Äitiys on vaikea asia, tuo pintaan oman lapsuuden ja suhteen äitiin. Tekee ihmisestä niin haavoittuvan, se pelko lasten puolesta.

Nainen saa pitää kaikesta turhasta, hyvän tuoksuisista voiteista, pitsialusvaatteista. Toisaalta niistä ei tarvitse pitää.

Tämä tuli mieleen sukupuolineutraalista kasvatuksesta. On varmaan hienoa olla mies. Voi olla, en saa koskaan todella tietää.

2 kommenttia:

exme kirjoitti...

Tällaista saa lukea harvoin. Naiset kun ovat hyvin oppineet sättimään itseään milloin mistäkin: painosta, täydestä pyykkikorista, aamu-unisuudesta. Tuntemaan syyllisyyttä, jolle ei ole syytä.

Heidi kirjoitti...

No yritin oikein miettiä naisena olemisen hyviä puolia ja päätin unohtaa huonot.