perjantai 8. huhtikuuta 2016

Vaarallinen hunaja-annos

Lääke-edustaja oli tuonut "Posivil honey" tabletteja työpaikan kahvipöytään. Pakkauksessa luki "Flunssan hoidon tueksi".

Tabletit sisältävät 99% hunajaa ja hieman mentolia. Pakkauksessa ohjataan käyttämään tabletteja korkeintaan 5 päivässä. Mietimme, mitä tapahtuisi, jos vetäisi koko hunaja-askillisen yhteen pötköön. Kaimani lupasi toimittaa minut huomiota herättämättä päivystykseen jos teen moisen itsetuhoisen teon.

Sairaskertomustekstiä:

Hoidon syy: Hunajan yliannostelu.

Neurologi Facebook-ystäväni tiesi kertoa, että hunaja sisältää usein botuliinia, joka on hermomyrkky.

Ostin uudet retkeilykengät. Kiitokset myyjälle, joka jaksoi seisoa tyynesti rinnallani kun arvoin kahden koon välillä.

"Nää on hyvät"
 Askellusta pitkin kaupan kokolattiamattoa.
"Taidan varmuuden vuoksi kokeilla vielä noita isompia"
"Ei kun nää tuntuu hyvältä. Taidan kokeilla uudestaan noita pienempiä"
"Nää on hyvät tai sitten noi isommat"
"Laita toiseen jalkaan isompi ja toiseen pienempi", myyjä sanoo kärsivällisesti.
"En mää tiiä. Kummat mää otan?"
"Otetaan tämä pohjallinen kengästä, astu tämän päälle niin mitataan"
"Nää on ihan saman kokoiset vaikka eri kokoa"

Ostin housut, joista saa vetoketjujen avulla shortsit, caprit tai maata laahaavat liuhakkeet. Ihmettelin lahkeiden pituutta kunnes huomasin, ettei niitä ollut käännetty vaan ainoastaan siksakattu. Ne pitäisi siis ommella itse! Aion kääriä lahkeen pituuden sopivaksi.

Voisin kirjoittaa tänne ajankohtaisista asioista kuten veronkierrosta tai rasismista. On kirjoitettava siitä mistä on kirjoitettava: hunajasta, retkeilykengistä, housuista, joiden lahkeen pituutta voi säädellä ja kärsivällisestä myyjästä (Partiokauppa) . Ajankohtaisiin kysymyksiin on vaikea tuoda mitään omaperäistä, jotain mitä ei saisi lukea somesta ja lehdistä. On tyydyttävä retkeilukenkien valinnan vaikeuteen.

3 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Joissain maissa lahkeet jätetäänkin ompelematta (kääntämättä)! Oispa Suomi sellainen maa. Ei tarviis korjata puolia housuista heti kättelyssä.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Nämä sun on kivampia kuin rötösten kauhistelu. :) Jospa minäkin joskus oppisin puhisemaan ärtymykseni itselleni ja kirjoittamaan kevyemmin.

Tuo kauppatilanne on mainio. Minulla on yleensä samanlaista. Sitten kun kotona kävelen olohuoneen lattialla, niin huomaan, että otin turhamaisuuttani liian pienet ja ei kun vaihtamaan.

Partapappa kirjoitti...

Vaatteiden hankkiminen on pirun keksintöä, mutta nykyään käyn kerran vuodessa vaatekaupoilla ja ostamalla laadukkaita tuotteita, eli kalliita, vältän vaate/kenkäkauppakäynneiltä yhä pidempään.
Mulla on lättäjalat ja siks kenkien ostaminen on kidutusta. Parhaimmillaan mulle tehdään kenkiä ja tekijä sanoi että jos saat nää käytössä rikki 10 vuodessa, saan ilmatteeks uudet.
Lyijykynällä hän piirsi jalkani kuvan paperille.