Ihmisen elämä on periaatteessa jatkuvaa ikäkriisiä, jossa harvoin onnistuu olemaan oikean ikäinen. Tämä koskee erityisesti naisia. Työnantajan kannalta ei saisi olla lastentekoiässä, muuten kyllä.
Jos vanhempainvapaat jaettaisiin tasaisesti molemmille vanhemmille ja edellytettäisiin miehen osallistuvan lasten hoitoon samassa määrin kuin naisen, niin miehen riski jäädä lasta hoitamaan olisi jatkuvasti läsnä.
Mies voi venyttää nuoruuttaan hankkimalla nuoremman kumppanin ja mahdollisesti tekemällä lapsia hänen kanssaan. Tämän päivän Hesarissa tosin kerrottiin, että iäkkäiden (yli 45-vuotiaiden) miesten lapsilla on enemmän ongelmia kuin nuorten. Tämä heijastui jo jälkeläisten sikiöaikaan.
Kun ketään ei saa sanoa vanhaksi, pitää ikää kierrellä ja kaarrella. Ikänäöstäkin on tullut aikuisnäkö. Luin aamun lehdestä itseeni sopivan määritelmän: vielä työssä käyvä myöhäisaikuinen.
Eilisessä lehdessä kerrottiin Tampereella aktiivisesti toimivasta ja laajenevasta yhdistyksestä Tampereen entisistä nuorista. Entiset nuoret näköjään keskustelevat, bilettävät, käyvät elokuvissa ja paljon muuta.
Päätän aamun ikäkriisiraporttini ja lähden suihkuun. Siellä ei saa viihtyä pitkään, jollei halua maailman tuhoutuvan. Siinä mielessä olen oikean ikäinen, etten tule sitä romahdusta kokemaan. Näin optimistisin toivotuksin siirryn viikonloppuun.
5 kommenttia:
Minäkin luin kateellisena Tampereen aktiivisista senioreista. Päättelin, ettei Turussa varmaan. Taitaa kumminkin enemmän olla kyse omasta luonteesta kuin paikkakunnasta, jos on enempi yksinäinen susi - tai akka.
Tapasin taannoin yhden näistä tampereläisistä Entinen nuori -aktiiveista. Kateus heräsi. Ei kai tässä muu auta kuin perustaa kotipaikkakunnalle samanlainen, kun jään eläkkeelle.
Yhdityksen sivutkin ovat houkuttelevat: https://entinennuori.wordpress.com/
Toiset ne jaksaa...! Kouvolassa on myös ryhmä Kouvolan entiset nuoret eli KEN. Minä olen huono ryhmäihminen. Viimeksi pyydettiin ryhmään Kouvolan kuhmolaiset. Ääh, enhän minä edes ole Kuhmossa syntynyt, olin siellä vain töissä, tosin kunnioitettavat 23 vuotta. Olisko ryhmäytymisen nousu vastaisku somessa nypläämiselle?
Luulen, että aika pieni joukko on kiinnostunut ryhmäytymisestä. Moni haluaa tavata vain sukulaisiaan ja ei aina niitäkään. Ehkä se ryhmäytyminen on vastaisku somessa nypläämiselle, mutta toisaalta juuri some on tehnyt sen mahdolliseksi.
Lähetä kommentti