torstai 14. toukokuuta 2020

Epäreilua

Koska käsiä tulee pestyä tiheästi, ne vaativat rasvausta. Olen käyttänyt kaksi tuubillista Virosta hankkimaani miellyttävän tuoksuista voidetta. Nyt ostin nuukuuksissani edullista Pirkka-tuotetta, joka haisee pahalta ja tekee käsistä kummallisen liukkaat.  Tartuin vielä hieman rasvaisin käsin romaaniin, jota olen lukemassa ja kirja liukui näpeistäni lattialle. Kun yritin nostaa sitä ylös se luiskahti uudestaan käsistäni kuin märkä saippuapala.

Aamun Hesarissa kirjoitetaan Caroline Criado Perezin kirjasta Näkymättömät naiset, jossa todistetaan, että maailma on suunniteltu miehiä varten. Tämän tietää jokainen teatteriesityksen väliajalla vessaan jonottanut nainen. Sekä miehille että naisille on suotu tasa-arvoinen vessapinta-ala vaikka naisia käy teatterissa huomattavasti enemmän, miesten vessoissa on pisuaarit, heillä ei ole kuukautisia, miesten ei tarvitse käydä vessassa yhtä usein kuin naisten ja pissaaminen on anatomisista syistä jouhevampaa. Ei ehdi viinilasilliselle monikaan naisrukka.

Kolmannen maailman naisilta saattavat puuttua kokonaan ne mukavuudet, joihin olemme tottuneet. He käyttävät kollektiivisesti 97 miljardia vuosituntia etsien turvallista paikkaa, jossa käydä tarpeillaan (kyseinen luku löytyy Hesarin jutusta). Pusikossa kyykkiessään he ovat alttiita seksuaaliselle väkivallalle.

Olen käynyt Etelä-Afrikassa ja vieraillut sikäläisessä townshipissä, jonne oli kärrätty bajamajoja, joihin meikäläiseen elintasoon tottunut ei astuisi, mutta nekin ovat edistystä. 

Autot on tehty miesten mitoilla. Äitini käytti aina tyynyä takapuolen alla ajaessaan. Yltääkseen polkimiin hänen oli pakko siirtää penkkiä eteenpäin, niin että nenä melkein osui tuulilasiin. Nykyään penkeissä on onneksi enemmän säätömahdollisuuksia.

Keittiössä tällainen pygmi käyttää porrasjakkaraa yltääkseen ylähyllyille. Keikalla joudun maksamaan saman verran kuin miehet vaikka näen vain heidän selkänsä. Elämä on epäreilua.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jäähallissa on yhtä paljon miesten ja naisten vessoja vaikka miehiä on suuri enemmistö. Maailma on vain suunniteltu naisia varten ¯\_(ツ)_/¯

Heidi Mäkinen kirjoitti...

On jäähallin miestenvessoissa pisuaarit! Olen käynyt jäähallissa ja sielläkin oli naistenvessoihin jonot.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Niin totta! Lääkkeetkin on suunniteltu miesten elimistölle, ja tämä on jo vaarallista.

Naisilla kuluu monestakin syystä pitempi aika vessassa, joten naisilla pitäisi olla kaksinverroin vessoja miehiin verrattuna.

Anonyymi kirjoitti...

Naiset elävät miehiä pidempään joten heillä on enemmän aikaa odottaa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Naisilla on pienempi palkka ja enemmän kotitöitä, joten miehet joutavat odottamaan!

Kaikki jyrsimet, porakoneet, murskaimet ja nosturiautot on tehty miehille. Muutenkin koneet ovat miesten suunnittelemia, pyykinpesukoneetikin.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Myös pyykkinarut, jotka nykyään alkavat olla jo perinnettä, on usein kerrostaloissa vedetty liian korkealle. Miehet ovat laittaneet ne oman mittansa mukaan, mutta naiset ovat niitä, jotka kurottelevat pyykin narulle. Maalaistaloissa tietysti emäntä antoi ohjeet, joten naru tuli sopivalle korkeudelle. Olen lähes 170-senttisenä tämän itsekin kokenut elämäni varrella.
Lapsuuskodissani maalaistalossa naru oli sopivalla korkeudella, mutta sekä aikuiselämäni alussa että nyt loppupuolella kerrostaloissa asuessa narut ovat hieman liian korkealla teräskehikossa, joten ei niiden korkeutta voi säätääkään. Meidänkin talossa olen pisimpiä naisia, ja minua vanhemmat lyhyet naiset käyttävät tuota narua, itse en kuin lakanapyykille harvoin. Myös pyykkituvassa narut ovat heille epämukavan korkealla.