torstai 15. elokuuta 2024

Pihajuhlat

Eilen järjestettiin Otavan perinteiset pihajuhlat: Buffet-pöytiä, juomia, hämäävän tutun näköisiä ihmisiä, jotka eivät ole tuttuja lainkaan ja karaokea (onneksi en laulanut). 

Osa kirjailijoista verkostoitui innokkaasti, minä jumiuduin heti juhlien alussa pöytään, jossa istui Kariston kirjailijoita, enkä siitä liikkunut kuin vessaan ja juomia hakemaan. 

Me Naiset -lehti otti kuvia joistakin kirjailijoista. Minua eivät kuvanneet, vaikka olin meikannut ja laittanut hiukseni.  Pukeuduin värikkääseen mekkoon, joka olisi varmasti näyttänyt hyvältä naistenlehden sivulla. 

En koskaan nähnyt isän- tai äidinäitiä pitkissä housuissa. Äitini pukeutui vielä iäkkäänäkin farkkuihin. Naisten pukeutuminen on muuttunut. Miesten pukeutuminen on pysynyt samana. Harva suomalainen mies laittaa mekkoa tai hametta päälleen, vaikka helleilmalla heiluvat helmat ovat kivat ja viileämmät kuin housut.  Nyt me naiset käytämme lenkkareita mekon kanssa. Joskus sitä olisi pidetty omituisena.

Kun kesällä ostaa mekon  myyjät houkuttelevat ostokseen sanomalla  "Tätä voi talvella käyttää vaikka poolopaidan kanssa". Inhoan poolopaitoja. 

Tulin kymmenen junalla kotiin, joten yöuni jäi vaillinnaiseksi. Aivoni raksuttavat edelleen "Mitä kaikkea tuli sanottua" ja erityisesti "Mitä tuli sanottua kustantamon väelle" -kehää.  Ihanat juhlat. Ihanaa, että ne ovat ohitse.

5 kommenttia:

Leena Laurila kirjoitti...

On kivaa seurata noin aktiivisen ihmisen toimintaa, kun itse pyörii täällä kotinurkissa ilman suurempia tapahtumia. Ja kun silmäilen tarjontaa - jota kyllä on täälläkin - niin en vaan jaksa nähdä vaivaa. En vaikka mottoni on: ilman vaivaa ei mitään saa. Ehkä syksymmällä... Niin väärin etteivät noteeranneet mekkoasi, olisi varmaan pitänyt liikuskella enemmän :)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Juu, olisi pitänyt pyörähdellä ihmisten joukossa. Ehkä tämä oli elämäni viimeinen aktiivisuuspuuska.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Voi että, miksi ne kuvaavat aina samoja tyyppejä!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kuvasivat ainakin Outi Pakkasta ja sitten miestä, joka on kuulemma jossain televisiosarjassa. Ei ollut minulle tuttu. En ole aiemmin nähnyt noissa tilaisuuksissa lehtikuvaajia.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Tiedän, että ainakin WSOY:n juhlissa on naistenlehtien kuvaajia. Mooseskin on päässyt kuvaan kerran Katja Ketun ja jonkun toisen seurassa.