keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Hidas, liian hidas

Minulla on kaksi kirjoitusideaa, ensimmäisen kirjoittamisen olen jo aloittanutkin. Ei tahdo vaan ehtiä. Ensimmäinen kertoo siis 65-vuotiaasta naisesta, joka kas vaan alkaa suunnitella hautajaisiaan, siitä tulee niin suuri elämänsisältö, ettei nainen jouda kuolemaan. Toinen kertoo keski-ikäisestä naisesta, joka on aina haaveillut sellaisista satuhäistä ja alkaa valmistella asiaa vaikka sulhasesta ei ole tietoakaan. Toisaalta pitäisi valmistella esitelmä toimintakyvyn ja elämänlaadun mittaamisesta eräässä kroonisessa sairaudessa. Elämä ei ole reilua. En tahdo ehtiä tehdä asioita, joita tahtoisin enkä asioita, joita en tahtoisi, mutta kun on pakko. Minusta on tullut hidas.

3 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Aiheethan ovat herkulliset yhdistettäviksi! Joka viidenteen powerpointkuvaan pätkä tarinoistasi - esimerkkinä elämänlaatuun vaikuttavista moninaisista seikoista ja siksi myös mittaamisen vaikeudesta. Kuulijat pysyvät hereillä ja muistavat esitelmäsi vielä seuraavana aamunakin.

Vappu kirjoitti...

Loistavat ideat, siis nuo suunnittelevat naiset, suunnitteluhan on parasta kaikessa. Tulee ihan kuvia mieleen; toinen kulkee mustissa ja toinen valkoisissa. Tee elokuvakäsikirjoitus, jossa yhdistät nuo naiset, tiet risteävät jossain ja jotain muuttuu. Se voisi olla ihan hillitön elokuva. Suomen ensimmäinen Oscar. Tai kirjoita englanniksi ja tarjoa Hollywoodiin. Saat kaiken kunnian itsellesi. Työtarjouksia ja rahaa tunkee sisään ovista ja ikkunoista. Voit unohtaa kypsät esitelmät toimintakyvyn arvioinnista. Mutta vanhoja ystäviä älä unohda, kutsu kylään Kalifornian aurinkoon.

Heidi kirjoitti...

Hienoja ideoita satelee. Pitäisi sitten vain kirjoittaa. Hollywood siintää. Huomenna joudun kuitenkin ensin menemään Joensuuhun.