sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Lehden luin

Luin aamun lehden ja vasta nyt minulle selvisi, miksi eräs ystäväni oli niin tyytyväinen päästyään Chilestä Argentiinaan. Maa järisi juuri kun hän oli lennolla.

Olen tänä aamuna perehtynyt yleisönosastokirjoituksiin. Taidan aloittaa tupakoinnin, niin ahtaalle tupakoivat ihmiset on ajettu. Seuraavaksi vainon kohteeksi voitaisiin ottaa ylipainoiset ja kahvinjuojat. Miten paljon työaikaa meneekään kahvipöydän ääressä. Omaperäisimmät ideat syntyvät kahvipöydässä (tupakkatauolla?) eivät kokouksissa. Me suomalaiset olemme niin kriittisiä ja auktoriteettiuskoisia, että emme uskalla ehdottaa virallisella foorumilla mitään uutta.

Toinen tunteita herättävä asia tuntuu olevan koulujen kasvisruokapäivä. Kansakoulun ensimmäisellä luokalla koulussamme tarjottiin vain lusikkaruokia eli puuroja ja keittoja. Lihaa en muista niissä juurikaan olleen. Joka torstai tarjoiltiin hernekeittoa, jonka kera sai porkkanan, muita ruokia oli mm. ruispuuro, joka oli inhottavan kokkareista. Paras päivä oli hernekeittopäivä, mikä kertonee ruoan yleisestä tasosta. Olimme kaikki laihoja emmekä aiheuttaneet tietämättämme mitään ekologista katastrofia. Myöhemmin tein koulussa esitelmän saastumisesta, enkä olisi koskaan uskonut, että vielä tallaamme täällä. Kaiken piti tuhoutua jo aikoja sitten.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tupakoimattoman työpaikan kokouksissa ei juoda kahvia, se vie liikaa aikaa. Koulutusesitteeseenkin oli laitettu kahvitauon kohdalle virkistysjuomatauko.

Tupakoinnin kieltäminen on kyllä järkevää. Määräyksiä vain noudatetaan kuin pyöräilykypärän pukemista.

Kommentoi jälkijunassa Minna

Heidi kirjoitti...

En todellakaan ole tupakoinnin kannattaja. Oikeastaan tupakkatuotteiden myynti pitäisi kieltää, niin vaarallisia ne ovat. Jostain syystä päädyttiin sitten kieltämään nuuska. Olen edeleen sitä mieltä, että kahvipöydän ääressä tulevat ne parhaat ideat.