perjantai 27. maaliskuuta 2015

Kissa hyppäsi ikkunasta

”Kissa hyppäsi ikkunasta. Mummo tarttui kattia hännästä ja meni perässä. Kattirukka säikähti ja muutti Pietariin. Mummo haudataan lauantaina. Kissaa tulee ikävä. ”

Yllä olevan tekstin lähetin Kom- teatterin Sattumia kilpailuun. Kilpailussa etsittiin Daniil Harms henkistä tarinaa, jossa olisi korkeintaan 140 merkkiä. Kun luin voittajatekstin, niin ymmärsin, miksi en pärjännyt. Aina ei voi voittaa, toisaalta joskus olisi ihan kiva voittaakin.

Jos tiedät, että kuljet kahden viikon välein bussilla Helsinkiin ja takaisin varsinkin klo 21.45 bussilla via lentoasema, Hämeenlinna ja Valkeakoski, kannattaa miettiä tarkkaan mitä ostaa ensimmäiselle matkalle evääksi. Ostin Kampin K-marketista kaksi porkkanapiirakkaa, kaksi mandariinia ja chilisuklaata. Ensimmäisen matkan jälkeen olen ostanut joka kerran saman satsin. Hedelmätiskillä mietin: ”Ostaisinko vaihteeksi banaanin? ja laitan muovipussiin kaksi mandariinia. Leipäpisteessä tuumin ”Voisin yhtä hyvin ottaa kaksi perunapiirakkaa”, mutta tungen paperipussiin kaksi porkkanapiirakkaa. ”Jospa söisinkin välillä pähkinöitä kun ne on niin terveellisiä”, minä tuumin, mutta joku vetää minut hyllylle, jossa on suklaapatukoita ja joista yllättävää kyllä, valitsen chilisuklaata. Samaan tapaan valitset ensimmäisenä työpäivänä, millä paikalla kahvihuoneessa tai neuvotteluhuoneessa istut, kunnes sinut lopulta kannetaan ulos.

Bussinkuljettaja kuulutti: ”Olette varmaan huomanneet, että tuulee navakasti. Se saattaa heilutella bussia sivusuunnassa, mutta älkää huolestuko, kyllä me tiellä pysytään”.

Viimeisimmässä Imagessa Aku Hirviniemi sanoo, että miellyttämisen halu ajaa häntä koomikkona. Miellyttämisen halu saa minut kirjoittamaan. Olen syvissä vesissä, elleivät typerät itsekeskeiset juttuni kiinnosta ketään.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ei nää tylsiä juttuja oo. Monasti saa naurahtaakki, niinku nyt tässä sun eväilles. :D

AuvoT kirjoitti...

Olihan tuo tälläkertaa itsekeskeinen, mutta edellinen on varsin monenkeskeinen. Kirjailijat (luen blogien kirjiottamisen kirjallisuudeksi) ovat hyviä juuri tarkkailemaan muita ihmisiä ja kirjoittamaan heistä, näin myös H.

Onko Alastalo-sarjaa tarkoitus jatkaa?

Pölö kirjoitti...

Porkkanapiirakka on paras matkaeväs. Perunapiirakka on kuivakka.

Karenina Unska kirjoitti...

Lohduttaisiko tämä: luin tarinasi kissasta ja mummosta ja hörähdin sisäänpäin - olipa Daniil Harmsmainen tarina. Tämä siis ennen kuin luin jatkoa, jossa kerroit, että sellainen tarina olikin tarkoitus kirjoittaa. Että ei se ihan metsään mennyt. Kissa siis. Pietariinhan se meni.

Ana kirjoitti...

Kiinnostaapa!

Ana (was Zepa)

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ihmiset ovat itsekeskeisiä, pitäisi vähitellen kasvaa pois moisesta.