torstai 12. maaliskuuta 2015

Aseeton maailma ja Versacen sortsit

Olen lukenut aamun Hesarin vasta puoliväliin ja koen suurta turhautumista: säästötoimet (nyt varsinkin opiskelijoihin kohdistuvat), ilmaston lämpeneminen, maailmantilanne ja nuoren naisen raiskaus. Koska nämä ovat liian suuria asioita näin pienelle ihmiselle, en jaksa niistä kirjoittaa. Jos Erkki Tuomioja ei saa aikaan maailmanrauhaa, niin tuskin minäkään. Putin ei vastaa puheluihini.

Kävin joskus nuorena Sadankomitean järjestämässä tilaisuudessa, jossa Erkki Tuomioja puhui. Hän vaikutti murheellisella tavalla viisaalta mieheltä. Sadankomitea pyrkii aseettomaan maailmaan, joka tuntui nuoressa idealistisessa mielessäni mahdolliselta. Enää se ei siltä tunnu.

Koska edellä mainitut asiat ovat ulottumattomattomissani, puutun mitättömään seikkaan. Ihmisen ei kuulu lentää, koska se on äärimmäisen vaarallista (jotkut väittävät muuta, mutta koneita tippuu kuitenkin taivaalta sitä vauhtia, että niitä saa kaupungilla kävellessään väistellä) ja epäekologista. Maailman näkemisen ahneudessa tulee kuitenkin käytettyä lentoliikennettä.

Helsinki-Vantaan lentoasemaa on remontoitu jo jonkin aikaa. Siellä on ollut yksi vaatekauppa, jossa olen käynyt ostoksilla: Luhdan myymälä. Nyt lentoasemasta halutaan tehdä fiini ja edellä mainittu myymälä häädetään sitä rumentamasta. Jos tarvitsen patikkareissulle sortsit, enkä ehdi niitä etukäteen hankkia, niin menenkö jatkossa Versacen tai Burberryn myymälään?

Lähden kohta bussilla Helsinkiin. Menen pääkaupunkiin myös lauantaina, silloin junalla. Ostin VR:n mainostamat edullisemmat etukäteisliput, jonka jälkeen ilmaantui Veturin tarjous, jossa liput olisi saanut kymmenen euroa halvemmalla. Minusta se on epäreilua. Samanlaista on lentolippujen ostaminen. Olet tyytyväinen ostettuasi 300 euron liput (samat liput myydään myöhemmin tuhannella eurolla), kunnes viikkoa ennen matkaa niitä aletaankin myydä satasella. Liput ostettuasi et enää uskalla katsoa sähköpostiisi tippuvia ja lehdistä silmillesi hyppääviä mainoksia, ettei tulisi paha mieli. Mistä tietää milloin liput kannattaa ostaa? Ei oikein mistään. Bussiliikenne on reilumpaa, halvimmat liput saa, kun ostaa ajoissa ja käyttää vähemmän suosittuja vuoroja.


Ei kommentteja: