tiistai 27. lokakuuta 2015

Hiusten pesu puolukkamehulla

Löysin viikko sitten kehonhuoltojumpassa lapaluiden lähentäjät ja nyt olen ne kadottanut. Lapaluuni etääntyvät toisistaan, enkä saa niitä enää yhteen.

Heräsin kuudelta. Vaikka on vapaapäivä ja vaikka kampaaja on vasta yhdeksältä.

En uskalla kertoa kampaajalle, että ostin hiusten pesuun tarkoitettua saippuaa. Ajattelin olla ekologinen, sillä vähentäähän pahvikotelossa myytävän saippuan käyttö jätekuormaani. Saippuapesun jälkeen hiukset tuntuvat jotenkin erilaisilta, nihkeiltä ja kitkaisilta. Kuivattuna ne näyttävät lopulta aika samalta kuin muovipullosta valutetulla nesteellä pestyt.

Kirjoitin googlen hakukenttään hiusten pesun, jolloin se tarjosi hakuvaihtoehtoja:

hiusten pesu kananmunalla
hiusten pesu ruokasoodalla
hiusten pesu hunajalla
hiusten pesu etikalla
hiusten pesu kookosöljyllä
hiusten pesu ilman shampoota

Nuoruudessani jotkut pesivät hiuksensa mäntysuovalla. Silloin hiusten pesua pidettiin vahingollisena, sillä jos pesi hiukset usein ne rasvoittuivat nopeammin. Niinpä monella oli klähmäiset hiukset.

Meillä asusti amerikkalainen vaihto-oppilas Sheila, joka kävi juoksemassa ja pesi hiuksensa päivittäin. Pidimme hänen tapojaan kummallisina. Sheila ihastui Timotei-shampooseen. Huutelimme koko perhe iltaisin toisillemme "Good night, I love you!". Lopetimme huutelun heti kun Sheila palasi kotiin.

Mitä siitä vaikka pesisin hiukset puolukkamehulla. Hyvät ekologiset valinnat tuntuva turhilta sillä mitä väliä on muutamalla muovipullolla, kun aion marraskuussa lentää San Franciscoon. Ehkä minun pitäisi matkustaa sinne laivalla ja palata muutaman kuukauden kuluttua kertomaan uusista lääkkeistä.

3 kommenttia:

Puskissa kirjoitti...

Tämä lienee ensimmäinen kerta, kun kommentoin blogiisi vaikak olen jo vuosia lueskellut. Eli asiaan; olen itse käyttänyt shampoopalaa useamman vuoden ajan markettishampoiden lisänä ja lopputulos on tosiaan alkuun ainakin hiukan 'tahmeampi' tunne. Se kuitenkin häviää, jos peset useamman kerran peräkkäin palalla. Minulla ja eräällä ystävällä shampoopala on saanut aikaiseksi 'mukavan taipuisan' tukan muuttumisen kiharammaksi, syytä en osaa arvata.

Anonyymi kirjoitti...

No minäpä olen sen tehnyt. Mennyt Amerikkaan, tosin Etelä-sellaiseen, laivalla. Rahtilaivalla, kuukauden verran kesti matka kaikkine satamakäynteineen ja lastauksineen.

Heidi kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiselta. Minäkin haluaisin tehdä saman.