sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Täällä ovat syöneet tamperelaiset!

Vierailin eilen Viialassa. Olen tuntenut isäntäpariskunnan yli kaksikymmentä vuotta, joten ehkä ensivierailu oli paikallaan. Tutustuin heihin juhannuksena, kun he tulivat yllättäen meille  siskonsa  seurassa. Sellainen oli vielä tuolloin mahdollista. He muistavat, miten ketterästi poikamme kiipesi keittiön kaapin päälle, otti yläkaapista rasian, jossa säilytettiin keksejä ja sanoi:

 - Älkää kertoko äidille.

Keskustelu lainehti ruoan ja viinin ääressä asiasta toiseen. Olimme kaikesta samaa mieltä ja ihmettelimme ihmisiä, jotka ovat eri mieltä. Me emme heitä tunne eli elämme kuuluisassa kuplassa.

Keskustelimme myös Venäjästä. Olen viime aikoina muistellut sairaanhoitajaa, jonka siskon entinen mies teki kaikenlaista hämäräpuuhaa Venäjällä. Hän ei ollut entisen sukunsa erityisessä suosiossa. Mies löydettiin lopulta tapettuna jostain päin Venäjää. Hänen päänsä oli leikattu irti. Eräänä aamuna sairaanhoitaja tuli töihin ja hihkaisi:

- Pää on löytynyt!

Facebookissa levitetään kuvaa tyhjästä junavaunusta. Vaunu on roskainen, ruokapakkaukset pursuavat roskisten ulkopuolelle. Kuvan alla lukee "Pakolaiset ovat matkustaneet tässä!" kuvaa on kommentoitu tähän tapaan "Ne ovat sikoja!"

Kuvan voima on hämmästyttävä, omaa mielipidettä voidaan vahvistaa kuvalla, joka ei oikeasti todista mitään. Yhtä hyvin voisi todisteeksi liittää kuvan Tampereelta mäkkärin nurkalta: "Täällä ovat pakolaiset syöneet!"

3 kommenttia:

Partapappa kirjoitti...

Tää on kyllä loukkaus sikoja kohtaan, mutta on ihminen mistä päin tahansa niin sekaan mahtuu aina näitä sikailijoita joita ei lait ja asetukset koske, eikä se, että roskat tarttee laittaa niille osotettuihin paikkoihin, eli roskiksiin.

Itteä inhottaa, eikun raivostuttaa roskaaminen. Jopa sillon kun vielä tupakoin, säilöin ulkona polttamani natsat takin taskuun, jotka sitten laitoin roskikseen, kun sellassen näin.

-a kirjoitti...

Ei ne oo tamperelaisia vaan niitä muualta tänne tulleita. Niitä elintason perässä tänne raahautuneita nuoria miehiä, jotka kulkevat laumoissa ympäri kaupunkia iphonet taskussa ja puhuvat kummaa kieltä. Teekkareita ja muita opiskelijoita!

Anonyymi kirjoitti...

Sika on puhdas eläin ja haluaa elää puhtaudessa. Minulla oli seurana minipossu monta vuotta eikä se kyllä tollai töhrinyt paikkoja. Sillä oli oma vessakin tontin kulmassa.

Ei kyllä mikään muukaan eläin ole siivottoman ihmisen kaltainen.