torstai 23. huhtikuuta 2020

Etäkoti

Koska ravintoloista saa myydä rajoitusten vuoksi vain take away - annoksia ja juomia, oli eräs lähiyrittäjä keksinyt lainata asiakkaille tuolit ja pöydät, jotka he voivat sitten asettaa ulkotiloihin, siis mihin lystäävät, kunhan ei ravintolan sisälle.

Ravintolan asiakkaat olivat eilen muodostaneet Hämeenpuistoon tee se itse -terassin ja 17 asiakasta (laskin ihan itse) istui lainatuoleilla nauttimassa juomista, seurasta, auringon paisteesta ja muutama ruoastakin. Näytti kivalta, ei tosin ihan kiellon hengen mukaiselta.

Olen lukenut Jyrki Lehtolan kolumnikokoelmaa Tesla metsässä ja miettinyt minkälainen persoona tuon ironiakerroksen alla piilee (todennäköisesti kiltti isoisä).  Lehtola ei iske stilettiään niihin heikoimpiin vaan muun muassa kaltaisiini valkoisiin, itseään suvaitsevina pitäviin, tekopyhiin kulttuurikaapuihin. Kyytiä saavat myös Tampere (olen lukenut jutun jo aiemmin Imagesta), Espoo ja Puu-Vallilan asukkaat. En ole vielä lähelläkään kirjan loppua, joten odotan innolla keiden kaikkien persauksia mies vielä läimii. Ei voi kuin ihailla! (Kannattaa kuitenkin nauttia pieninä annoksina, ettei tule vatsavaivoja.)

Jospa tekisi taas kotijumpan ja pukisi päälleen ne virttyneet kotihousut. Kaikki koti- ja etäalkuinen alkaa jo maistua eltaantuneelta. 



Ei kommentteja: