keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Kuluneita ajatuksia

Hiukseni makaavat apaattisina pitkin päälakeani, kuljen lökäpöksyissä ja ajattelen kuluneita ajatuksia.

Kerttu on hieman virkistynyt. Kun avaan kylpyhuoneen oven, se ryntää nuolemaan kosmetiikkatuotteiden matkapakkauksia, joita säilytän pyörällisessä metallikorissa.

En viitsi enää seurata koronauutisia kovin tarkasti, Kerttua ne eivät kiinnosta lainkaan, sillä se luki Hesarista, että vaikka virusta voidaan todeta kissoillakin, se ei aiheuta heille oireita. Kerttu luulee olevansa kuolematon.

Olen nostanut olohuoneen sälekaihtimet ja toivon, että huonekasvini huomaisivat kevään tulleen ja ryhtyisivät kukoistamaan.

Kokeilin ohjelmaa, jolla voi selvitellä kasvien nimiä ja sain tietää, että isolehtinen kasvi, jonka ostin Tokmannilta ja jonka lehtiruodit ovat punaiset, on nimeltään Codiaecum Variegatum (suomeksi ihmepensas). Lehtien väri vaihtelee valo-olosuhteiden mukaan, joten saa nähdä miten nyt käy.

Yritin selvittää toisenkin huonekasvin nimeä. Appi väitti sitä kurkuksi, joka se ei tosiaankaan ole. Mihinkään ei voi luottaa.

Allekirjoitin tänään sopimuksen äänikirjasta, joka tulee parhaassa tapauksessa jo kesäksi.

Muutama ihminen on lähettänyt viestin, että on pitänyt kirjastani. Tuntuu tosi kivalta. En pistäisi pahakseni vaikka tykkäämiset jaettaisiin laajemminkin. Kriittiset ajatukset saa pitää itsellään.

Kirjani on edelleen saatavilla eri sähkökirjapalveluista kuten Bookbeatista tai Suomalainen plus -palvelusta tai jos joku haluaa ihan oikean kovakantisen kirjan, sen saa helpoiten tilattua netistä esimerkiksi Kariston verkkokaupasta (linkki).

6 kommenttia:

Toini kirjoitti...

Taidat viettää "kärsimysviikkoa" tekstisi melankoolisesta sävystä päätellen ! Pää pystyyn, kyllä me tästä selvitään, kuten meille tv:ssä informaatio-ohjelman päätteeksi joka päivä jankutetaan !!

Aurinkoista Pääsiäistä (ja kyllä luen kirjasi toiseenkin kertaan )

Nimetön kirjoitti...

Kiitos lääkärin vastaanotosta muutama pvä sitten ja että ohjasitte minut terveyskeskukseen. Kiitos hyvästä neuvosta. Sinne oli pelottavaa mennä, koska se on muutettu infektiopoliksi kokonaan. Sisään pääsi vain, kun sh avasi oven. Sisällä oli autiota ja tyhjää, myös potilaat ottivat hengityssuojan ja laittoivat käsidesiå tuulikaapissa. Yhden erittäin stressaantuneen lääkärin näin vilaukselta, muuten minut tutki sh ja lääkäri antoi vain diagnoosin ja määräsi lääkkeet. Hygieniasta pidettiin siellä kyllä hyvää huolta.

ketjukolaaja kirjoitti...

Vademecum cucumis?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Anonyymi: hyvä kun asia järjestyi!

Nimetön kirjoitti...

Hei! Koska olet kirjailija ja taitava sanankäyttäjä, rohkenen oikaista, että kaloilla on ruoto, mutta kasveilla ruoti...

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Niinpä onkin, kiitos oikaisusta. Korjaan sen.