sunnuntai 2. elokuuta 2009

On hauska tarkkailla kanssaihmisiä

Olen tyytyvänen tamperelainen. Luin Hesarista Jyväskylän MM-ralleista ja mieleeni muistui tuo kammottava urheilutapahtuma. Rallien yleisö koostuu humalaisista miesjoukoista, jotka luulevat, että rallien VIP-kortti oikeuttaa kuseskelemaan keskelle jalkakäytävää. Ralliväki on on kohteliasta, naiset saavat kehuja ulkonäöstään: "hyvä perse" tai "hyvät tissit" ovat suosittuja kohteliaisuuksia.

Jonotin pari päivää sitten pankkiautomaatille. Taakseni oli asettumassa toinen ikäiseni nainen. Väliin kiilasi nuorehko mies, joka tyytyväisenä huudahti: "V-u kun olen nopee!". Tänään näin miehen kusella Hämeenpuistossa n. 10 metrin päässä yleisestä vessasta. No vessa olisi maksanut 20 senttiä.

Istuin Hämneepuistossa penkillä syömässä jäätelöä. Penkiltä näkyi kolme patsasta: Aamulehden patsas, sellainen graniittipallo, joka pyörii juoksevan veden päällä ja korkean paaden päällä oleva alaston mieshahmo, jolla on miekka kädessään. Keski-ikäinen pariskunta käyskenteli puistossa. Mies otti valokuvan rouvastaan jokaisen patsaan edessä. Sääli pariskunnan sukulaisia ja ystäviä lomamatkan loputtua.

Ei kommentteja: