tiistai 30. maaliskuuta 2010

Syvällisesti hiuksista taas

Ymmärrän hyvin naisia, jotka vetäisevät päänsä kaljuksi. Olen lotrannut vuosien mittaan hiuksiini kampausnestettä, geeliä, muotovaahtoa, shampoota, hoitoainetta, kuivashampoota, hiuslakkaa ja nyt viimeksi jauhetta, jota ripotellaan suolapurkin näköisestä astiasta hiusten tyveen. Kerran kylään lähtiessä suihkautin päähäni hiuslakkaa, jossa oli voimakas tuoksu. Menin erään miehen kyydissä. Hän oli kovin allerginen ja oli vähällä tukehtua. Jouduimme pitämään koko matkan autossa läpivetoa, talvipakkasella.

Minun piti saada kiharat kevätjuhliin . Hiuksiini laitettiin piikikkäät papiljotit, jotka stabiloitiin muovisilla piikeillä. Nukuin yön sohvalla istuallaan. Papiljotteja päästä repiessä tulivat tuskankyyneleet silmiin. "Mitä ei nainen kauneuden vuoksi kärsisi" oli tapana lohduttaa tuossa piinassa riutuvaa. Myöhemmin kiharoita tehtiin piippausraudoilla. Toimenpiteestä seurasivat ajoittaiset palovammat ja kärventyvistä hiuksista lähtevä käry. Tarrapapiljotit sai onneksi laittaa kuiviin hiuksiin. Kampaajalla laitettiin Mini Vogue, joka vanhensi 15-vuotiaan keski-ikäisen rouvan näköiseksi. Afropermanettia ei tarvinnut onneksi laittaa mitenkään. Hiukset näyttivät sähköiskun saaneilta.

Monta väriä on päähäni huitaistu. Hiuksia on kätevä värjätä itse, tulee halvemmaksi kuin kampaajalla käynti. Koska toimenpiteen aikana ei viitsi puolta tuntia ilkosillaan istuskella, värjäytyvät päällä pidetyt vaatekappleet, samoin käy kylpyhuoneen seinille, lattioille ja kalusteille. Kampaamossa raitoja varten laitettiin aiemmin päähän uimahatun näköinen ja tuntuinen tiukka muovinen myssy. Myssy oli täynnä reikiä, joista kaivettiin hiukset ulos virkkuukoukulla ja nämä pienet tupot vaalennettiin. Näin saavutettiin "luonnollinen" lopputulos. Niin ikävältä tuo toimenpide tuntui, etten kyennyt keskittymään naistenlehtien lukuun. Se on kuitenkin kampaajalla käynnin syvällinen anti.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Meidän ei tosiaan pitäisi ihmetellä kiinalaisnaisten jalkojensitomista. Hyh, muistan tuon virkkuukoukkujutun.

exme kirjoitti...

Minulla on niin itsepäiset hiukset, että niissä ei ole koskaan pysynyt mikään muotoilu, permanentit eivät ole kestäneet kuin pari päivää, rastat aukesivat itse viikossa. Ja vaikka hiuksia olisi vain 1 cm, aamulla ne sojottavat kaikki tupsuina eri suuntiin. Mikään ei tunnu pelastavan tästä. Ehkä kasvatan pitkän tukan ja pidän sitä aina poninhännällä. Sillä se suunnileen pysyy.