sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Ihmisen tärkeimmät velvollisuudet

En ole käynyt tänään ulkona. Minulle on opetettu, että raittiin ulkoilman hengittäminen on ihmisen tärkeimpiä velvollisuuksia. Jos aurinko paistaa ulkoilu sujuu melko vaivatta, mutta vaikka sataisi sammakoita, jalka olisi paketissa tai kotikadulla ulkoilisi poikasiaan vartioiva karhuemo, ei ole oikeutta viettää päivää sisätiloissa.

Keittiön kaappien ovet on suljettava. Kauhistelen ihmisiä, joiden kaapinovet ovat seljällään. Astiat näkyvät! Miten he kykenevät moiseen. Eikö tuollaisia kaapinoviboheemeja ahdista?

Jos lattialle valuu tippa vettä tai jotain muuta vielä pahempaa, on lattia pyyhkäistävä viipymättä, muuten parketin laudat alkavat irvistellä.

Roskat on vietävä heti, eikä roskapusseja saa säilöä eteisen lattialle tai parvekkeelle.

Kunhan näistä asioista huolehtii (kertauksen vuoksi vielä: ulkoile, sulje keittiön kaappien ovet, pyyhi nesteet lattialta ja vie roskat) saa huoleti piehtaroida muissa synneissä. Ei haittaa.

4 kommenttia:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Sähän kuullostat ihan multa!
Paitsi että pöytätasotkin on pyyhittävä ja lattiat imuroitava joka päivä ja eläinten karvanlähdön aikaan on imuroitava kahdesti päivässä. Musta on mukavaa siivoila, ainakin omia nurkkia. :D

Roope Dessutom kirjoitti...

Vahingossa ne kaapinovet jäävät auki. Ainakin minulla, usein. Tai sitten sen vuoksi, että aikoo (mutta unohtaa) kohta pistää sinne kaappiin lisää tavaraa eikä halua siinä välissä sulkea ovea kun kohta joutuisi taas avaamaan. Saranatkin sellaisessa kuluvat.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Nyt pistit pahan. Huh, ahdistaa meitä. Painan nöyrästi pääni ja koitan kunnostautua tänään. Lisäisin lehdet. Minulla on lehtikasoja joka paikassa, kun en ole muka vielä ehtinyt lukea tärkeitä artikkeleita, jotka olen merkannut taittamalla sivuun vekin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Lehtikasoja löytyy ja vaatepinoja, muttei koskaan avonaisia kaapinovia.