torstai 5. toukokuuta 2016

Leikin kirjailijaa

Istuin kliseisesti kahvilassa kirjoittamassa tai oikeammin editoimassa kässäriäni. Miten  kustannustoimittaja voi olla niin tarkka havaitsemaan kirjoitusvirheet ja latteat itsestäänselvyydet, joita tekstini vilisee. Hän kyseenalaistaa juuri ne kappaleet, jotka olen hiuksiani repien tuhertanut saadakseni haaveilemaani romaaniin lisää pituutta.

En osaa sanoa tekstistäni muuta kuin sen, ettei sen kieli ole erityisen runollista tai omaperäistä.

Ystävättäret viettivät ikäiseni naisen polttareita samaisessa kahvilassa, jossa kirjoitin ja vakoilin muita asiakkaita läppärini kannen takaa. Naisraukan rintakehän yli kulki nauha ihan kuin missikisojen kärkikolmikolla ja lehdistön ihannenaisella. Nauha oli kiiltäväpintaista pinkkiä kangasta ja siinä luki BRIDE. Morsian kertoi vihkimisen tapahtuvan maistraatissa.

Naisia nauratti kovin, en tiedä miksi. Saattoi johtua kuohuviinistä.

Brunssin ansiosta on sosiaalisesti hyväksyttävää nauttia alkoholia heti aamusta. Miltä näyttäisi jos kaikilla olisi kuohuviinilasin sijaan edessään isot tuopit?

Päivä ja aamu ovat ehdottomasti parhaita aikoja humaltua. Humalasta tulee kepeä ja iloinen eikä kukaan tilitä elämässään kokemiaan vääryyksiä. Iltauutisilla kaikki ovat jo vesiselviä. Seuraavana aamuna olo on virkeä ja reipas.

Jatkan huomenna työtäni toisessa kahvilassa. Kirjoitan kunnes tulee pissahätä (läppäriä ei uskalla jättää pöytään vaan se on pakattava reppuun vessakäyntiä varten, eikä sitä tietenkään jaksa kaivaa enää esille), mikä tarkoittaa sillä kahvin kittaamisella ja tällä rakolla korkeintaan kolmea tuntia.

3 kommenttia:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

...ja moneen muuhun edelliseen, näitä lukee mielellään. :)

Merja kirjoitti...

Isosta tuopista tuli mieleeni muisto. Meidän kylää halkoo ns. kävelykatu. Kävelykatu on luonnollisesti reunustettu paikallisravintoloiden terasseilla. Kiirehdin pari vuotta sitten kesällä aamupäivällä töihin. Terassilla istui useammissa pöydissä eläkeläisikäisiä naisia isot tuopit edessään. Olin hyvin yllättynyt ja vähän närkästynytkin. Olisinko ollut, jos lasissa olisi helmeillyt muu kuohujuoma?

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Jotenkin tuo kuohuviinillä hankittu hiprakka tuntuu hyväksyttävämmältä, vaikka molemmat juomat sisältävät alkoholia. Aamulla juodussa alkoholissa on jonkinlainen syntinen maku. Minä join ihan vain kahvia.