torstai 7. syyskuuta 2017

Naisten elokuvia

Rakkaudella Beatrice on keski-ikäisten naisten elokuva.  Viivasuoran Clairen (Catherinet Frot) elämään tupsahtaa isän entinen rakastajatar Beatrice (Catherine Deneuve), joka on vaikeasti sairas. Menneisyyteen liittyy ikäviä asioita, jotka kuulee jos käy katsomassa elokuvan.  Minä en jaksa niitä tässä selittää.

Naiset ovat tietysti toistensa vastakohtia, Claire on kätilö, jonka työn ranskalainen sote pilaa. Claire karttaa alkoholia ja punaista lihaa ja Beatrice on uhkapelillä itsensä elättävä tupakkaa röyhyttävä nautiskelija. Arvata saattaa, että Clairen elämä kääntyy rennompaan suuntaan ja löytyypä hänelle mieskin viereiseltä puutarhapalstalta.

Hienoa, että vanhemmille naisille löytyy hyviä rooleja. Voihan se olla, että kaikkien elämässä on joku ratkaiseva käänne ihan kuin tässä elokuvassa. Sitä ei vain aina huomaa.

On elokuvia ja naisten elokuvia. Tämä ei ollut huono omassa lajissaan. Genreen kuuluu naisten voimaannuttaminen, mikä ei ole ollenkaan huono asia. 

Piipahdin  tänään kampaajalla, joka oli joskus ostanut kirjan, jonka sivuilla opetettiin kiitollisuutta. Kampaajan aviomies toivoi, että hän kaivaisi kirjan pian uudestaan esille.

Kävin lasten ja heidän puolisoidensa kanssa syömässä. Olen kiitollinen, että sain nauttia heidän seurastaan. 


1 kommentti:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Ei ollut huono, mutta ei erityisen hyväkään. Kummankaan roolisuorituskaan ei oikein mennyt ihon alle. Kuuntelin aamulla "Mitä haluan sanoa rakkaudesta ennen kuin kuolen - vieraana Martti Kirsitie" Se meni.