sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Voi ei, sieniä

Metsästä Kangasalta löytyi niin paljon suppilovahveroita, että huudahdin lopulta sieniryppään nähdessäni "Voi ei!" Isäntä teki kuitenkin sienirisottoa pakastetuista sienistä. Istuin kyläpaikan keittiössä seuraamassa pariskunnan ruoanlaittoa ja tunsin oloni ihmeen turvalliseksi. Vaikka ystäväpariskunta kinasteli, ei ollut mitään vaaraa, että tilanne kääntyisi jotenkin hankalaksi.

Illalla nautimme rapuja. Lautaseni viereen oli aseteltu pieni puusta leikattu ravun kuva. Se kuulemma merkitsi tehtävää. Jouduin lausumaan kaksirivisen runon rapujuhlista, loppusoinnuilla tietenkin.

Tille ja Talle juovat itsensä pöydän alle
minä tarvitsen apua kun syön rapua.

Tille ja Talle olivat emäntä ja isäntä, jotka eivät totisesti juoneet itseään pöydän alle, minä sen sijaan tarvitsin aoittain apua, että sain ravun sisälleen kätkemän lihan kaivetuksi kuorestaan.

Kuuntelen sunnuntailenkillä radio-ohjelmia. Pelkään Antti Nyleniä vaikka en ole koskaan häntä tavannut. Täytyy olla raskasta keksiä omintakeisia ajatuksia, toki tuo ajattelu on meidän tyhmempien kannalta virkistävää. Ohjelmassa "Rakas ääniraita" Antti Nylen totesi Nico -nimisen artistin pelastuneen heroiinin avulla. Vierottauduttuaan heroiinista ja aloitettuaan terveellisen elämän Nico kaatui pyörällä ja kuoli.

5 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Olisivat voineet Tille ja Talle säästää pakasteensa itselleen ja syöttää vieraalle tuoretta.

Jää ikiaikaiseksi arvoitukseksi, että olisiko Nico kuollut ennen vai jälkeen pyöräilyonnettomuuden, mikäli hän olisi pitäytynyt huumeissa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Ei ehditty siivota sieniä, pakasteet olivat nopeampia.

Leena Laurila kirjoitti...

Kuuntelin samaa ohjelmaa junassa Helsingistä Turkuun! Jaan tunnelmasi Antti Nylenistä, aika pelottava heppu, kovin ehdoton. Otti todella päähän kun hän kuvaili Patti Smithin uskonnollisuutta naiiviksi, lapsenomaiseksi. Juuri tuo uskonnollisten ihmisten varmuus omasta oikeasta uskomisen tavasta on käsittämätöntä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Olen Patti Smirh fani ja melkein loukkaantunut hänen puolestaan.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Siis Smith