tiistai 7. tammikuuta 2020

Valmiustila

Ajattelin ottaa käyttööni uuden rutiinin, aamusivut. Aamusivuista puhutaan usein kirjoittajakoulutuksissa ja ne ovat amerikkalaisen Julia Cameronin kehittämä kirjoittamisen työkalu.

Heti herättyä haparoidaan hämärissä pöydän ääreen ja kirjoitetaan käsin vihkoon kolme sivua. Siirretään alitajunta kirjaimiksi paperille. Ei onnistu, sillä ensin pitää pestä hampaat, sitten tekeekin jo mieli kahvia, eikä alitajunnasta lopulta pulppua mitään. En voi kirjoittaa käsin, ainakaan jos haluan myöhemmin lukea tekstin, sillä minulla on kamala käsiala, josta en edes itse saa selvää.

Aloittaminen on vaikeaa, astanga-joogan, terveellisemmän ruokavalion tai aamusivujen. Tupakointi on helppo aloittaa, suklaan syönti käy ongelmitta ja sohvalle on vaivatonta käydä makaamaan. Näitä on taas vaikea lopettaa.

Lenkkivaatteiden pukeminen on vaivalloista, niinpä olen koonnut itselleni valmiin lenkkisetin, kaikki löytyy samasta paikasta, urheilualusvaatteet, pitkät kalsarit, tuulessa lepattavat lenkkihousut ja fleece-paita. Päällystakki, pipo (tamperelaisittain pipa), lenkkarit ja käsineet löytyvät eteisestä. Kaapissani lojuu valmiiksi pakattu jumppakassi ja uimahallikassi.

Olen jo jonkin aikaa silpunnut salaattia, paprikaa, porkkanaa ja kurkkua valmiiksi rasiaan, jota säilytän jääkaapissa. Lisään vaan päälle tomaatit, joita säilytän huoneenlämmössä, sillä kylmät tomaatit ovat inhottavia. Tulee syötyä salaattia, kun sitä on valmiina. Uusin keksintöni on silputa juureksia käyttövalmiiksi. Seuraavaksi tulevat ehkä hedelmät. Keittiöstäni kuuluu jatkuva silppuamisen ääni. Aamiaisen voisi syödä jo illalla, jotta aamusta säästyy aikaa aamusivuille.

Onneksi olen hyvä lopettamaan projekteja. Erosin lyhyeksi jääneestä avioliitostani kuntosalin kanssa. Ai niin, olen päättänyt syödä silakoita, sillä kuulin, että näin voin pelastaa Itämeren. 

6 kommenttia:

ketjukolaaja kirjoitti...

Anna Kertun kirjoittaa aamusivut. Kerttu voi pelastaa Itämerenkin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Hyvä ajatus! Ehkä Kerttu pelastaa koko maailman.

Nimetön kirjoitti...

(Uusi yritys - jos tulee tuplana, poista toinen.)
Olet siis niitä ihmisiä jotka pesevät hampaansa heti herättyään, ennen aamupalaa. Olen kysellyt ihmisten motiiveja aina kun kuulen tästä itselleni mysteerisestä tavasta. Halautko antaa hampaillesi fluorikylvyn jotta ne kohtaisivat tulevan ruokailuhetken vahvempina? Pesetkö hampaat ennen kaikkia syömisiä? Vai haluatko saada suusi välittömästi raikkaaksi herättyäsi? Eikö aamiainen ja sen jälkeinen hammastenpesu ole tarpeeksi nopea tapa? Pesetkö hampaat myös aamiaisen jälkeen? En siis todellakaan ole tässä selittämässä miten asioiden PITÄISI olla, olen vain oikeasti hirveän utelias tämän tavan suhteen. Terv. Hammasfriikki

Nimetön kirjoitti...

Oho, vasta nyt kun näen tuon kommentin tuossa, hoksaan että siinä on vähän liikaa tykittäviä kysymyksiä. En sentään odota vastauksia kaikkiin tai edes mihinkään niistä välttämättä. Mitä nyt ihmeissäni vaan pääsin vauhtiin. Terv. sama Hammasfr.

Nimetön kirjoitti...

Kerttu on varmaankin huolissaan hiirijalanjäljistä.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tuo hampaiden pesu menee välillä noin ja toisinaan tulee pestyä vasta aamiaisen jälkeen. Olen ymmärtänyt, että ennen on parempi.

Minäkin olen huolestunut hiirijalanjäjestä!