tiistai 6. lokakuuta 2020

Presidentti sairastaa

Yhdysvaltain presidentti sairastui Covid-19 infektioon, jota tuttavallisesti kutsumme koronaksi. Tämä on herättänyt ihmiset rukoilemaan hänen puolestaan. Toisaalta joidenkin mielestä tässä tapahtui oikeus. Kun on kyse ihmisten terveydentilasta, oikeus harvoin toteutuu. 

Olen tottunut toivomaan potilaiden paranemista, sillä muulla asenteella lääkärin hommia olisi ollut hankala tehdä.

Presidentti ei ole tyytynyt sairaan osaan, vaan hän esiintyy säännöllisesti kansalaisilleen tummansininen laatupuku yllään. Ajelee masiivisella autolla, jolla saisi 70-luvun kerrostalon nurin. Miten erilaiselta näyttäisi, jos hän tassuttelisi kulahtaneessa, vauvan kakan värisessä pyjamassa tai makaisi vaaleansinisen peiton alla hörppimässä suolatonta sairaalakeittoa. 

Mieleen tulee Pohjois-Korea, jonka hallitsijan on määrävälein esiinnyttävä julkisuudessa, että ihmiset uskovat hänen olevan elossa. 

Pahinta tässä on, että mies hallitsee Yhdysvaltoja ja nauttii samaan aikaan suuria kortisoniannoksia, jotka saavat hänet käyttäytymään entistäkin hullummin. 

Hän vakuuttaa, ettei koronaa opita koulussa vaan sairastamalla. Mielestäni tietty määrä opiskeluakin olisi eduksi.

Trumpin lääkäritkin vaikuttavat menneen sekaisin arvovaltaisesta potilaastaan, jota hoitavat off label, kokeellisella lääkkeellä ja erilaisella hoitostrategialla kuin on tapana. Siinä voi käydä tosi huonostikin. 

Jos Niinistö sairastuisi, hommattaisiin sijainen, Niinistölle järjestyisi yhden hengen huone HUS:sta ja presidentin kanslia tiedottaisi päivittäin, että presidentti jakselee tänäänkin hyvin.  Kansalaiset eivät välttämättä edes huomaisi, että hän on estynyt tekemästä virkatehtäviään.

3 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Autolla ajelu oli kyllä kaiken huippu. Trump tunsi ilmeisesti kortisonideliriumissaan olevansa joku rokkistara, jonka on näyttäydyttävä faneilleen. Viipyilevä vilkutus auton takapenkiltä oli sekä koomista että makaaberia. Ajattelin, että voisivatko lääkärit sekoittaa sellaisen cocktailin, joka tyynnyttäisi miestä. Miten he muuten uskaltavat ylilääkitä häntä käyttäen jopa kokeellisia rohtoja? Jos lääkkeistä aiheutuisi vahinkoa, niin joutuisivat ehkä syytteeseen, vaikka potilas (herra itsevaltias) onkin itse pyytänyt kaikkea mahdollista.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

He ovat käyttäneet yhtä kokeellista lääkettä, mutta käyttäneet kortisonia kummallisen varhaisessa vaiheessa vaikka sen hyödyn katsotaan tulevan vasta myöhäisemmässä ja vaikeammassa taudissa. Ystävä, joka sai ajoittain kortisonia, sanoi, että sillä tarmolla hän sai siivottua kotinsa.

Erikoiset Asiantuntijat kirjoitti...

Olikohan se edes oikea Trumppi, joka siellä auton takapenkillä vilkutteli. Äkkiähän ne nyt saman näköisen äijän jostain hankkivat "stuntiksi". Vielä kun on maski naamalla, niin homma käy astetta helpommaksi. Toisaalta, on se niin pöljä tyyppi, että saattoi istua siellä ihan oman itsenäänkin. Saa nähdä saako joku turvallisuusasiantuntija potkut vai kenen syyksi Trumpin koronatartunta pistetään. Pois viralta ja elinkautiseen.