sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Residenssi


Matkustin junalla Kokkolaan päästäkseni kirjoitusresidenssiin Ykspihlajaan. Outi A vei sukulaisiaan junalle ja sain häneltä kyydin Ykspihlajan matkustajakotiin, jonka yksi huone toimii sesongin ulkopuolella residenssinä. En ollut häntä koskaan tavannut, mutta "tunnistin" hänet heti. Outi A ehdotti, että lainaisin hänen autoaan. Olen ajanut viimeksi viime vuosituhannella. Polkupyörä olisi kiva, mutta avaimet ovat kateissa. 


Huoneeni on pittoreski (kuva on otettu matkustajakodin yleisistä tiloista) kuten koko majoituspaikka. Rakennus on 1896 rakennettu satamakonttori, joka on siirretty nykyiseen sijaintiinsa ja siitä on tehty persoonallinen majoitusliike. Työ on tehty osin talkoilla. Ihmettelen ihmisiä, jotka saavat aikaiseksi rakennusten siirtämisiä ja remontoimisia, minulle pölyjen pyyhkiminenkin on haastava tehtävä. 


Kävin syömässä kahvila Sahassa, joka oli yllättäen auki, vaikka se lienee kesäkahvila. Saha on kiinni ma ja ti ja muina viikonpäivinä auki. Tänään olisi ollut sauna, mutta en viitsinyt mennä, olisi varmaan kannattanut. 

Löysin Ykspihlajasta kaupan, pubin ja pizzeria/kahvilan. Kyllä täällä kelpaa olla.

Ei kommentteja: