perjantai 13. syyskuuta 2024

Näkemiin Ykspihlaja


Vietän viimeistä residenssipäivää. Huomenna lähden kotiin.  Käyttäydyn jo kuin omistaisin majoitusyrityksen. Lienee siis parasta häipyä. Neuvoin äsken yhden asiakkaan huoneeseensa. Pakenin kuitenkin "salista", kun pari miestä alkoi kantaa sinne instrumenttejaan. Luulin, että hääjuhlat järjestetään vasta huomenna. Jospa nämä ovat kaksipäiväiset häät.

Voin suositella Ykspihlajan matkustajakotia myös satunnaisille yöpyjille, jotka etsivät persoonallisempaa majoituspaikkaa kuin Sokos-hotellit. Residenssinä tämä on toiminut hyvin. Minä ainakin olen viihtynyt. Matkustajakodin tilat ovat söpöt. Rantasaunassa voi saunoa ja käydä uimassa.  

Kaikki ovat olleet ystävällisiä ja asiat ovat järjestyneet. Huominen kyyti asemallekin onnistuu. Kirjoittaminen on jostain syystä sujunut hyvin. Tänne pitänee tulla uudestaan.

Kahvila Saha, joka sijaitsee melkein matkustajakodin vieressä, on helmi. Olen käynyt residenssiviikolla kahdella keikalla. Yleisö on selvinpäin ja kuuntelee musiikkia. Muusikot aloittavat klo 19, joten paikka sopii iltauniselle kuulijalle. Tunnelma on rento.

Ykspihlajan kaupunginosa on kivan rouhea ja asutus koostuu pääosin vanhoista omakotitaloista. Satama luo oman tunnelmansa.

Monet hienot merenrannat on eristetty metalliaidoilla ja niitä komistavat massiiviset teollisuushallit. Onneksi on uimarannan seutu ja muitakin kivoja ranta-alueita. Täällä toimii yksi K-kauppa, jonka vegaaninen tarjonta on minimaalista. Pitseria on viihtyisä, mutta pizza Margherita, no jaa, ei ollut kovin hyvä. Olisin niin halunnut tykätä siitä.  Tässä lähellä toimii työttömien ylläpitämä ruokala Saima, jonka tarjonta on kyllä aika lihapitoinen. En käynyt paikan päällä.

Olen jutellut aamiaispöydässä työntekijän kanssa, jonka kiinanharjakoiran pitäisi synnyttää minä hetkenä hyvänsä.  Toivon koiralle helppoa synnytystä.

P.S Häät ovat huomenna, nämä ovat jotkut työpaikan pippalot.



2 kommenttia:

anumorchy kirjoitti...

Pannaan paikka muistiin! Onko siella huoneissa omat kylpparit ja vessat? Isanta vaatii semmoisia.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Osassa on.