keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Residenssi, päivä nro 3.5


Kaksi kitaristia esiintyi illalla kahvila Sahassa. Samat tyypit, jotka kysyivät minulta ruokapaikkaa englanniksi. Toinen heistä oli Heikki Ruokangas Oulusta ja toinen belgialainen Julien Tassin. Olisin voinut puhua suomeakin. 

Meitä kuulijoita oli ehkä viisitoista.

Muusikot olivat tutustuneet toisiinsa, koska heillä on sama levy-yhtiö. He olivat alkaneet kommunikoida Instassa. Miesten taiteelliset käsitykset mätsäsivät. 

Ruokangas ja Tassin tekivät pienen yhteiskiertueen Belgiassa ja nyt Suomessa. Esitetyt kappaleet olivat yhtä lukuunottamatta heidän omia sävellyksiään. Viimeisenä ohjelmanumerona he improvisoivat. Kitaristit kysyivät yleisöltä aihetta ja minä sanoin myrsky, joten miehet soittivat myrskyn.  Muusikot olivat tehneet saman pubissa, jossa heitä kuuntelemaan tulleen yleisön lisäksi istui paikan kantajengiä. Kantikset ehdottivat aiheeksi krapulaa.

Pidin heidän musiikistaan, vaikka en paljon siitä ymmärtänytkään. He saivat kitaroistaan irti uudenlaisia ääniä, mutta ei se ollut vaikeaa kuunneltavaa. Ei edes minulle.

Viime yönä joku oli yrittänyt tunkea erään miehen huoneeseen varattuaan majoituksen Booking.com:sta. Oli kai kyse tuplabuukkauksesta. Huomaan seuraavani toisia asukkaita tarkkaan, mutta en voi kirjoittaa kaikkea tänne. Mieleni tietysti tekisi.


Ei kommentteja: