lauantai 7. syyskuuta 2024

Liikuntakalenteri

Lähden huomenna Ykspihlajan matkustajakotiin, jonka yksi huone toimii sesongin ulkopuolella residenssinä. Linja-autot eivät kulje Ykspihlajaan kuin arkisin, mutta minut on ystävällisesti luvattu hakea Kokkolan rautatieasemalta. Olen pistäytynyt Ykspihlajassa kesällä, ja matkustajakoti näytti tosi kivalta. Vieressä toimi kesäteatteri ja kesäkahvila Saha, jossa on kesäisi eri artistien keikkoja. Samassa rakennuksessa lämpiää sauna. Kesä, kesä kesä. 

Joudun luopumaan  monesta liikuntaharrastuksesta viikon ajaksi:

Maanantain reggaeton, jossa rintakehän pitäisi liikkua joka suuntaan, mutta se pyrkii pysymään jäykkänä. Lantion kuuluisi vatkata tehokkaasti. Vaaditaan asennetta! 

Olen käynyt Kuubassa salsatunneilla, joiden lopussa tanssimme reggaetonia. Ei siellä puhuttu askeleista, bailattiin vaan. Ymmmärrän kyllä, ettei sellainen bailataan vaan -tunti vetäisi asiakkaita. Miehen ja naisen yhteistanssi näytti välillä aika härskiltä, mutta kuubalaiset sanoivat, ettei sitä kannata ottaa vakavasti,  siihen rynkytykseen sisältyy paljon huumoria. Tulee hiki.

Tiistaisin käyn Nääshallin 60+ kuntosaliryhmässä, eikä siitä sen enempää. Taustalla laulavat Kirka, Portion boys ja Tapani Kansa. 

Torstaina aloitin kahvakuulajumpan. Osallistujat pakkautuivat yhteen riviin salin takaseinustalle ja kun takaseinä täyttyi, jäljelle jäävät ahtautuivat salin sivustalle mahdollisimman kauas ohjaajasta. 

Suunnitelmissani oli käydä kahvakuulan jälkeen uimassa tai vesijuoksemassa, mutta vesijuoksurata oli niin täynnä vesijuoksijoita, että jos teki pienenkin sivuliikkeen, niin tuli tönäisseeksi kanssajuoksijoita. Parina aamuna jalat ovat olleet jäykät ja kipeät. Syytän kahvakuulaa.

Törmäsin tänä aamuna Instassa mainokseen, jossa tarjottiin kokovartalomagneettitutkimusta ilman lääkärin lähetettä. Sitä suositeltiin ihan vain terveyden varmistamiseksi. En ole radiologi, mutta ajatus on älytön. Vaikka tutkimus tehtäisiin kohdistetusti tautiepäilyn vuoksi, ongelmana ovat erilaiset hyvänlaatuiset muutokset, joiden merkitystä ei voi arvioida ilman lisätutkimuksia. Kokovartalomagneetti ei takaa terveyttä, vaan johtaa ahdistukseen ja rahaa vieviin lisäselvityksiin julkisessa terveydenhuollossa.

Ei kommentteja: