perjantai 18. lokakuuta 2024

Kohtalaisen hiljaista joogaa


Osallistuin "Hiljaisuuden joogaan" Aleksanterin kirkossa. Jooga järjestettiin kirkkosalissa. Joogasin kahden penkkirivin välisellä leveämmällä väylällä. Ohjaaja opetti alttarin edessä ja hänet saattoi nähdä skriiniltä. Suositeltiin lämpimiä vaatteita ja omaa jumppa-alustaa.  Seurakunta tarjosi peittoja ja tyynyjä.

Jooga oli minusta hyvä ja sopivan lempeä tämmöiselle suorittajalle. Ohjaaja puhui välillä yleiskristillisiä kannustavia juttuja, joiden ydin oli, että kelpaat sellaisena kun olet. Minua tuo  kristillinen puoli ei haitannut, enemmän minua häiritsevät joogatunneilla esitetyt huuhaa-terveysväittämät. 

Vaikka oltiin hiljaisuuden joogassa, kuului kirkkoon liikenteen melua. 

Luin jostakin, että italialaiset ovat innoissaan kun näkevät Suomessa ensimmäistä kertaa elämässään uuden kirkon, eikä satoja vuosia vanhaa kulunutta pyhäkköä. Heille tulee yllätyksenä, että kirkkoja voi edelleen rakentaa.

Hiljaisuuden joogaa saa kokeilla kerran ilmaiseksi (eikö sama päde huumeisiin, näin ainakin koulussa luvattiin), muuten kahden kuukauden jakso (jooga järjestetään kerran viikossa) maksaa 25 euroa. Tämä oli toiseksi viimeinen kerta, ensi torstaina en pääse. 

Kävin kysymässä, järjestetäänkö Hiljaisuuden joogaa ensi vuonna ja kuulemma järjestetään paaston aikaan. Paasto taitaa liittyä pääsiäiseen. Entä jos muutenkin sovittaisiin kaikki kirkkopyhien mukaan kuten "Yhtiökokous järjestetään tuhkakeskiviikon jälkeisenä päivänä".

3 kommenttia:

Tuulatäti kirjoitti...

Jooga kirkossa kuulostaa melko kivalta jos siellä on tarpeeksi lämmin. Mielestäni kyllä Pilatus sopisi sinne paremmin.

Tuulatäti kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Heidi Mäkinen kirjoitti...

Pilatus olisi kyllä hyvä.