sunnuntai 8. elokuuta 2010

Sirkus Papukaija

Kun olin lapsi tuli telkkarista ohjelma Sirkus Papukaija. Ohjelmassa käyskenteli Onni-klovni, jolla oli suuret housut. Taikoessaan hän sanoi "Suolaa, suolaa enemmän suolaa". Pääsin kerran jonkun kaverin kanssa katsomaan ohjelman nauhoitusta. Kaikki näytti rupuisen pieneltä. Muisto rupuisesta sirkuksesta tuli mieleeni kun kävin katsomassa Runoraadin nauhoitusta. Homma oli kyllä selvästi ammattimaisempaa. Minulla on siis salainen pahe, Runoraadin katsominen. Tämä filmattava jakso oli mitä oli, runoista ei ollut ollenkaan kyse. Eikö Tampereella ole ketään muita kuin Simo Frangen kun mies on joka paikassa. Niin oli tässäkin ohjelmassa. Hän ei ollut oikein kotonaan ohjelmassa. Eikä hänellä ollut mitään järkevää sanottavaa. Tuli ihan mieleen omat kommenttini toisten teksteistä Viidassa: pidän tästä, en pidä tästä. Kritiikki ei ole helppoa, siis älykäs kritiikki. Simo lainasi Groucho Marxia: Tämä on minun mielipiteeni ja jos ette tästä pidä niin on minulla muitakin mielipiteitä.

3 kommenttia:

Lasse kirjoitti...

Eikös 'suolaa suolaa enemmän suolaa' ollu fakiiri Kronblomin slogan? Näin muistan omasta lapsuudestani.

Okei, lunttasin Wikipediasta, oli se. Fakiiri oli toinen Sirkus Papukaijan vakiohahmo. Itse en kyseisen ohjelman aikaan vielä elänyt, mutta fakiiri Kronblom esiintymisiä näytettiin ilmeisesti 70-luvulla yleisesti telkkarista. Ja tekihän Velipuolikuukin sittemmin sketsin Kronblomista.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Nyt kun kelaan asiaa niin taidat olla oikeassa. Kyllä Wikipedia tietää. Minä lunttasin Sirkus Papukaijan Ylen arkistosta. Olin jo unohtanut ohjelman nimen.

ADaze kirjoitti...

Sirkus Papukaija kuului minunkin lapsuuteeni. Tai siis Lacen. Mace on vielä kovin nuori.