lauantai 19. heinäkuuta 2014

Aikuisten huvipuisto

Jonkin aikaa olen saanut lukea facebookista Power park-, Jukujukumaa- ja Linnanmäkikäynneistä. Yllättäen huvipuistot ovat vaihtuneet festareiksi ja aikuisten huvipuistoiksi kuten Kirjurinluodoksi. En voi jäädä kotiin makaamaan vaan minun on lähdettävä täyttämään kulttuuri- ja näyttäytymisvelvollisuuttani Poriin. Toki minun näyttäytymisestäni ei kukaan piittaa. Kerran vuodessa on seistävä jalat ristissä Bajamaja- jonossa.

Ystävillä on talo Porin liepeillä, joten säällinen majoitus ja miellyttävä seura on taattu. Aikoinaan valvoin yöt koulun lattialla vaahtomuovipatjalla ja kuuntelin nukkumaan menevien humalaisia ääniä läpi yön. Nyt patja sentään lojuu omakotitalon lattialla.

Kirjurinluodolta etsitään tyhjä läntti, jolle levitetään viltti ja eväät, jollei satu satamaan kaatamalla. Esiintyjiä ei juuri näe eikä edes häiritsevässä määrin kuule. Mieleen ovat jääneet Omaro Portuondo ja Buena vista social club vesisateessa, Björk tyttären kanssa tehdyllä reissulla ja BB King jossain teollisuushallissa. Jatsin kuunteleminen on jäänyt ikävä kyllä vähälle.

Katsoin vasta eilen keitä on mahdollista kuulla tänään. Ilahduin kovin, sillä Porissa esiintyy suosikkini Patti Smith. Ihailen Patti Smithiä, joka on lahjakas, voimakas, laiha ja runollinen. Pattin silmät kurkkivat pitkän otsatukan alta, hänellä on kookas nenä, hän pukeutuu liian suuren mustaan t-paitaan ja miesten takkiin. Naisen elämänkerta "Ihan kakaroita" odottaa lukemista kirjahyllyssäni.

Ei kommentteja: