sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Itkeminen on muotia

Itkeminen on muotia. Miehetkin saavat itkeä. Elastisen poskea vierii kyynel, Samuli Edelman nyyhkyttää ja Vesku Loirilla on pala kurkussa. Paula Koivuniemi itkee jokaista biisiä harjoitellessaan. Vain elämää on tehnyt itkemisestä trendikästä. Jos et itke niin olet kylmä ja kova ihminen.

Olen katsonut ohjelma yhden ainoan kerran, joten olen asiantuntija. Luin jostain, että artistit nukkuvat ohjelman nauhoituksissa korkeintaan viisi tuntia yössä. Ilmankos tunteet ovat pinnassa. Voisiko ammattilainen edes esiintyä jos olisi aina noin herkkä. Herkkyys on hyvä ominaisuus, jos siitä huolimatta pystyy säilyttämään toimintakykynsä, eikä väsähdä.

Jospa potilaat eivät kohta tulekaan enää hakemaan diapamia, jottei hautajaisissa ja häissä itkettäisi. Jospa tunteita saisikin näyttää.

Kunnon itku ei ole koko perheen ohjelmaan sopivaa sisältöä. Siihen liittyy liikaa epätoivoa, valuvaa silmämeikkiä, kyyneleitä ja räkää.

Hesari on julkaissut Vain elämää tähdistä oikein erillisen liitteen, omistaahan sanomalehti myös televisiokanavan.

Ohjelmasta saa ihan rauhassa tykätä. Minulla vain joku pistää hanttiin. Toisaalta surullista, sillä olisin mielelläni mukana kansallisessa tunnekuohussa.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Käväisin eilen pitkästä aikaa Rauhaniemen kansankylpylässä katsastamassa syksyn löylyhattumuotia. Mitään ratkaisevaa muutosta ei ole havaittavissa. Hiippalakkeja oli kenties aiempaa vähemmän, vain kaksi. Toinen niistä oli huovutettu ja toinen neulottu. Yhden miehen päätä suojeli pellavainen pannumyssymallinen hattu. Paljon näki mustaa miehekästä peruspipaa.

Puheenaihe oli entinen, jääkiekko. Tapparan kannattaja väitti, ettei suostuisi ajamaan taksilla, jonka kyljessä on Ilveksen logo.

Saunan kiukaan vieressä on suorakulmainen muovinen astia löylyvedelle. Kiukaalle valutetaan kaksi kipollista löylyvettä. Kiukaan valelu tehdään hartaasti kuin suoritettaisiin uskonnollista toimitusta. Siinä vaiheessa on paras vetää selkä köyryyn, sillä kohta kuumuus laskeutuu hartioille kuin polttava märkä viitta. Pipamiehet istuvat lauteilla suorassa kuin kansakoulunopettajat.

Maailman parasta meditaatiota on saunan seinustalla istuskelu. Ensin otetaan löyly, sitten paetaan kuumuutta järveen ja sen jälkeen lepuutetaan silmiä Näsijärvessä. Voittaa kevyesti sen yhden sieraimen kautta hengittelyn.

1 kommentti:

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

Moi Taas, myös Kertulle:)
Olen kanssa ihmetelly miksi ne itkee (olen kurkannut ohimennen about 5 krt ja ihan aina ne on ollu itkemässä). En ole jaksanut katsoa niin pitkään, että näkisin syyn. Itkeminen on tosiaan ihan kivaa. Kun ei ole mikhään oikea suru kyseessä. Tunneliikutuksenhan saa kyllä helposti aikaiseksi. Visiitti ventovieraan hautajaisissa tai nyyhkyleffan katsominen saa vollottamaan ihan purona. Jos itkeminen kiinnostaa :)

Ja ihan asialliset saunakeskustelut:)) Löyly pehmittää kivasti aivotkin.