tiistai 2. elokuuta 2016

I'm doing this for you

"I'm doing this for you" on pieni esitys, joten siitä riittänee pieni kirjoitus. Haley McGee esittää monologissa naista, joka haluaa järjestää miehelleen yllätysjuhlat.

Kellariteatterin ovella seisoo laiha nainen, jolla on vaalea peruukki. Hän jakaa katsojille naurumehua (pikkuruinen kertakäyttölasi vodkaa). Nainen yrittää saada yleisön mukaansa: opettelemme laulamaan kohta saapuvalle miehelle "Happy birthday to you". En viitsi paljastaa juonta, mutta arvaahan sen, ettei kaikki mene niinkuin nainen on toivonut.

Näyttelijä piirtää moneen kertaan ääriviivat, jonka sisällä hänen päänsä on. Se on hänen syömiensä tablettien ansiota. Ei ylempänä eikä alempana vaan tasaisesti kahden sormenpäällä ilmaan vedetyn viivan välissä.

Oikeastaan meillä (tai minulla) ei ole kovinkaan hauskaa vaan vähän surullista. Hilpeintä näytelmässä ovat näyttelijän yksin pimeässä demonstroima yhdyntä sekä ujuttautuminen metallihenkarin läpi.

Jotenkin tuntuu, ettei näyttelijä ollut tänään parhaimmillaan. Että hän itsekin tiesi sen. Ehkä naurumehu ei toimi päivällä.

Lopussa saimme kuppikakkuja, emmekä oikein tienneet, milloin voi poistua.

Ei kommentteja: