maanantai 22. elokuuta 2016

Jatkuva työmaa

Ajatella, että edelleen valitaan Miss Tampere. Kymmenen nuoren naisten kuvat esiteltiin sunnuntain Aamulehden  sivuilla. Tunkkaista ja vanhanaikaista. Mistä on löydetty kymmenen niin samannäköistä naista? Onko olemassa joku kauniin nuoren naisen standardi, johon kuuluvat kiharat harteille ulottuvat hiukset ja ripsienpidennykset?

Nainen on jatkuva työmaa, jota kitketään, pidetään nälässä, värjätään, rasvataan, treenataan, lisätään ja vähennetään. Työ ei tule koskaan valmiiksi. Se on vähän kuin kotisiivousta, mutta sitä ei aloiteta kylppäristä vaan varpaankynsistä ja päädytään lopulta foliot päässä kampaajan tuoliin.

Jos haluaa etsiä jotain positiivista, niin naisen kroppa työllistää paljon naisia: kosmetologeja, jumppaohjaajia, ripsi- ja kynsiteknikkoja, kampaajia jne. Suomalaisia ja maahanmuuttajia.

Olen itsekin mukana samassa touhussa, sillä hankin hiljattain 3D-pigmentoidut kulmakarvat. Älkää kysykö mistä 3D tulee, mutta minusta ne näyttävät luonnollisilta. Olen sitä suomalaista tyyppiä, jonka kasvot näyttävät ilman väriä tyhjältä vaaleanpunaiselta soikiolta.

Pigmentoinnin jälkihoito-ohjeet uinti- ja saunomiskieltoineen huvittivat. Pidin aikani saunassa päätäni alaspäin, etteivät kulmakarvani altistuisi löyölylle, mutta en viitsinyt tehdä sitä kauan. Kävin myös uimassa. Mitään kamalaa ei tapahtunut kuitenkaan.

Piti tämäkin paljastaa. Olen typerä, typerä, typerä. Ja turhamainen.

Ei kommentteja: