sunnuntai 28. elokuuta 2016

Sienessä

Tuuli kiskoi puita, katkoi syyshortensia oksat ja vei eilisestä kyläpaikastani sähköt. Ei haitannut.

Ajoimme ensin metsään ja poimimme kantarelleja ja mustatorvisieniä. Viritin silmäni vain yhdelle saaliille, joten havaitsin vain kantarellit. R ja A löysivät myös mustatorvisieniä. Hirvikärpäset löysivät meidät.

Siivosimme sienet ja kuvasimme ne facebookia varten. A paistoi sienet pannulla ja pakkasi 100 g annoksiksi. Sain 500 g kantarelleja ja 300 g mustatorvisieniä kotiin viemisiksi. Sähköt palasivat ja menivät taas, kunnes eivät enää palanneetkaan. A sytytti tulen puuhellaan. Söimme ihanan lounaan.

Illalla tuli lisää vieraita ja nautimme isännän pyytämiä rapuja, grillissä paahdettua leipää ja inkiväärijuustokakkua kynttilöiden valossa. Illallispöydässä vieressäni istui S, joka opettaa katolilaista uskontoa ja joka lupasi joskus viedä minut messuun.

Palasin kotiin taksilla. Keskustelimme taksikuskin kanssa taksiliikenteen vapauttamisesta, jota mies kohteliain kääntein vastusti. Siitä olimme samaa mieltä, että hänen oli järjetöntä palata Tampereelta Kangasalle tyhjällä autolla (hänellä ei ole oikeutta ottaa asiakkaita Tampereelta). Taksikuskilla oli oma mielipiteensä Onni bussista: miljonääri kuljettaa matkustajia tappiokseen, kaataa muut yritykset ja nostaa hinnat. Vaikea uskoa, että näin olisi.

Lähden katsomaan, löytyykö polkupyöräni sieltä mihin sen pari päivää sitten jätin.

Ei kommentteja: