torstai 8. marraskuuta 2018

Istu Isto!

Pari melko rankkaa työpäivää takana. Heräsin näin vapaallakin jo varhain tähän pimeään, jota yritän lannistaa kirkasvalolampulla. Ei se sillä kukistu.

Norjalainen ultraääniguru koulutti meitä eilen. Hän pyöritti tottuneesti anturia potilaiden iholla. Alkuunhan ultraäänikuva näyttää harmaalta mössöltä, vähän kuin rikki menneen mustavalkotelevision ruudun kuvalta. Hiljalleen harmaasta alkaa piirtyä jotain esille.

Gurun anturi viipyi tavallista pitempään potilaan nilkan sivulla ja nainen sanoi epävarmasti "There is something...in the middle of nowhere". Tämän jälkeen aloin pitää hänestä. En ole radiologi, joten asiat eivät ole minulle selviä, ihanaa että joku muukin epäröi.  Mikään ei ole koskaan ollut minulle yksinkertaista.

Työnantaja tarjosi tykyteatteria ja demokraattisella menetelmällä valitsimme Työviksen näytelmän "Tämä on ryöstö!". Kaikki eivät käyttäneet äänioikeuttaan. Jo nimestä saattaa arvata, että kyseessä oli komedia. Hesari kirjoitti sen olevan jopa parodia farssista.

Pidin Tommi Raitalehdosta, samaten miehestä, joka tappeli itsensä kanssa, pantomiimiesityksestä ja olihan siinä monta muutakin herkullista kohtaa.

Näytelmän on kirjoittanut brittikolmikko, eivätkä sanaleikit aina pelanneet suomeksi. Miten uskottavaa on, että Isto ja "Istu!" menisivät toistuvasti sekaisin?

Näyttelijät saivat tässä keikkua kekseliäästi seinällä ja erilaisten vaijerien varassa.  Tykkäsin.

En tiedä mihin kaupunkiin alkuperäinen teksti sijoittuu. Nyt se oli tietenkin tuotu Tampereelle. Ja mikäs siinä, kyllä se tänne mahtui.1 kommentti:

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Vielä työssä olleena hankin sarastusvalon, sen sanottiin helpottavan heräämistä.
Ja kissat v*tut, ärsytystä se lisäsi, kun heti herätessä aivan liian kirkas valo sohotti silmille.
:D